Bani.md

Noul miliardar al lumii. Averea fabuloasă pe care a strâns-o

Noul miliardar al lumii. Averea fabuloasă pe care a strâns-o

În lume a apărut un nou miliardar. Este fondatorul unei companii de cosmetice. Firma a încheiat două tranzacții cu grupul american Estee Lauder.

În lume a apărut un nou miliardar în persoana arhitectului sud-coreean Chin Wook Lee, fondatorul companiei de cosmetice Have & Be Co. O performanță care a devenit posibilă după ce firma mai sus menționată a încheiat două tranzacții cu grupul american Estee Lauder. 

Potrivit Bloomberg, în 2015, Estee Lauder, un gigant al lumii cosmeticelor, a cumpărat o participație la Have & Be. În noiembrie anul curent, compania americană a anunțat că va prelua restul firmei sud-coreene pentru 1,1 miliarde de dolari.

Chin Wook Lee, care a deținut, inițial, întreg pachetul de acțiuni Have & Be, nu a dezvăluit cât a câșigat după prima tranzacție încheiată cu Estee Lauder. Au calculat însă experții agenției Bloomberg, ajungând la cocluzia că, la acea dată, omul de afaceri sud-coreean a încasat în jur de 103 milioane de dolari.

Prin urmare, după a doua tranzacție, averea lui Chin Wook Lee a depășit un miliard de dolari, conform estimărilor celor de la Bloomberg.

Have & Be a fost fondată în 2005 și deține două branduri cosmetice - Dr.Jart+ și Do The Right Thing. În prezent, Dr.Jart+ este prezent în peste 35 de țări. ”Mi-am dorit să pun pe roate un business global, ceva care să-i ajuge pe oameni”, declara Lee, în vârtă de 43 de ani, într-un recent interviu. ”Domeniul cosmeticelor s-a dovedit o alegere bună, pentru că răspunde dorinței femeilor de a arăta bine în orice moment al zilei”, explica el.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000