Nu e hârtie igienică și nici alimentele esențiale. Pentru ce au stat la coadă ieri zeci de olandezi din mai multe orașe

Consumatorii de canabis au făcut ieri coadă în Olanda, la magazinele care comercializează marijuana, după ce celebrele „cafenele” din țară au primit ordin să închidă, pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului, scrie Daily Mail. Lăsând la o parte grija de a cumpăra produse precum paste și hârtie igienică, atât de căutate în această perioadă în toate țările, zeci de olandezi din Amsterdam, Eindhoven și Haga au stat duminică la cozi pentru a se aproviziona cu marijuana.

Consumatorii de canabis au făcut ieri coadă în Olanda, la magazinele care comercializează marijuana, după ce celebrele „cafenele” din țară au primit ordin să închidă, pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului, scrie Daily Mail. Lăsând la o parte grija de a cumpăra produse precum paste și hârtie igienică, atât de căutate în această perioadă în toate țările, zeci de olandezi din Amsterdam, Eindhoven și Haga au stat duminică la cozi pentru a se aproviziona cu marijuana.

Personalul a stabilit linii separate pentru plata în numerar și pentru carduri, în timp ce clienții s-au grăbit să comande provizii pentru ceea ce poate fi o carantină de săptămâni.

Între timp, un alt simbol popular al Olandei suferă și el: cluburile de sex din cartierul roșu din Amsterdam au primit ordin să închidă până la ora 18:00, scrie Business Magazin.

Cozile la magazinele cu canabis s-au format în doar câteva minute după ce miniștrii olandezi ai sănătății și educației au anunțat într-o conferință de presă televizată închiderea multor afaceri, împreună cu toate școlile olandeze. „Poate că în următoarele două luni nu vom reuși să obținem niște iarbă, așa că ar trebui cel puțin să avem ceva în casă", a spus un cumpărător de canabis din Haga.

„Prietenul meu m-a sunat ca acum cinci minute, a văzut conferința de presă. E un bun prieten”, a spus un alt client, pe nume Jonathan.

Scene similare au fost raportate în întreaga țară, afișându-se imagini cu cozi lungi în afara cafenelelor din capitală și din orașul istoric universitar Utrecht. „Mă uitam la conferința de presă cu colegul meu de apartament și apoi doar am coborât și deja era o coadă de 30 de oameni. Multe alte mașini sosesc și acum”, povestește un client.

Cozi s-au format și în Roermond, lângă granița cu Germania, pe fondul temerilor că guvernul german își va închide granițele cu Olanda.

Germania a introdus deja controale stricte pentru cei care sosesc din Franța, Austria, Elveția, Luxemburg și Danemarca.

Cannabisul este ilegal din punct de vedere tehnic în Olanda, dar este legală deținerea a mai puțin de cinci grame începând cu 1976, în cadrul unei așa-numite politici de „toleranță”.

Olanda a înregistrat până în prezent 20 de decese cauzate de Covid-19 și 1.135 de cazuri de persoane infectate.

Alte stiri

Tesla se apropie de un nou record trimestrial în ceea ce privește vânzările

Tesla este pe punctul de a atinge un nou record trimestrial în ceea ce privește vânzările de mașini, fapt ce i-au putea aduce lui Elon Musk al patrulea bonus de câteva miliarde de dolari de anul acesta, notează CNN.

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile