Bani.md

O companie aeriană nouă se lansează pe piață. Va fi condusă de ex-directorul Air Moldova

O companie aeriană nouă se lansează pe piață. Va fi condusă de ex-directorul Air Moldova

Compania HiSky, fondată în Republica Moldova, se lansează pe piața locală și regională în baza unui parteneriat cu operatorul român Cobrex Trans. Aceasta este condusă de Iulian Scorpan, ex-directorul fostului operator de stat Air Moldova, care a fost demis din funcție în septembrie 2019 pentru că s-ar fi opus unor transferuri bancare dubioase.

HiSky scoate la vânzare bilete către șase destinații din Europa – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania). Ultima – Dusseldorf - reprezintă o premieră absolută pentru piața din Republica Moldova, cursele spre această destinație fiind planificate pentru fiecare zi de luni și vineri.

Biletele sunt disponibile începând cu ziua de astăzi (pe site-ul hisky.md și la agențiile partenere), iar cursele vor fi operate începând cu data de 10 aprilie.

Noua companie anunță că zborurile vor fi operate cu o flotă modernă, constituită în prezent din două aeronave de tip Airbus A320.

„HiSky își propune să importe și să cultive – aici - la noi acasă, cultura occidentală în ceea ce privesc zborurile cu avionul. Pe de altă parte, vrem să dezvoltăm această companie în spiritul unui sentiment general de siguranță și prietenie – toate orientate spre confortul pasagerilor”, susține directorul general HiSky, Iulian Scorpan, în mesajul său de lansare.

„Nu suntem la prima colaborare cu echipa care astăzi se află la conducerea HiSky, motiv pentru care am creat un parteneriat bazat pe încredere reciprocă. Interesul primordial al companiei noastre este standardul ridicat la preț de low cost. Ne dorim ca pasagerii care beneficiază de serviciile noastre să călătorească înspre destinațiile alese într-un mediu plăcut, sigur, confortabil. Ceea ce îmi doresc de la acest parteneriat vizează în primul rând oamenii și serviciile oferite acestora”, afirmă Mihaela Apavaloaie, directorul comercial al companiei Cobrex Trans.

Compania română Cobrex Trans a fost înființată în anul 1994 și certificată de Autoritatea Aeronautică Română ca operator aerian care are dreptul să desfășoare misiuni de transport aerian public intern și internațional.

La rândul său, noul operator – HiSky, afirmă că politica de prețuri pe care se sprijină acest parteneriat, îmbină principiile low-cost cu o gamă de servicii adiționale taxate de o manieră simplă astfel încât pasagerii să aibă deplină stăpânire pe alegerea lor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000