Bani.md

O companie israeliană este interesată să investească în dezvoltarea turismului din R. Moldova

O companie israeliană este interesată să investească în dezvoltarea turismului din R. Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi întrevedere reprezentanții unei companii israeliene, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne de pui din Moldova spre Israel. Reprezentanții companiei WJC au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în aceste domenii și au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră.

Ministrul a informat reprezentanții companiei din Israel care sunt facilitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale. „Sectorul automotive este în continuă creștere, iar rezultatele înregistrate sunt vizibile. Tot mai multe companii străine – Fujikura, Draxlmaier, au ales să investească în țara noastră, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv", a subliniat Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiei israeliene s-au arătat dispuși să investească în Republica Moldova, reiterând interesul față de turism și tehnologiile informaționale. Oamenii de afaceri au menționat că au analizat oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră și sunt disponibili să lanseze proiecte de dezvoltare a turismului, care vor contribui la creșterea economică a Republicii Moldova.

De asemenea, reprezentanții companiei s-au interesat de exportul de carne de pui din Republica Moldova. Ministrul Chiril Gaburici i-a informat că a fost creat un grup de lucru în acest sens, astfel ca, până în 2019, țara noastră să îndeplinească toate cerințele stabilite de Uniunea Europeană pentru a avea dreptul de a exporta carne și ouă de pasăre categoria B în țările UE.

„Țara noastră este interesată să importe carne din Moldova. Odată ce veți întruni cerințele stabilite de UE, vă asigurăm că exportul de carne în Israel va crește", au menționat reprezentanții companiei WJC.

Citeșe și:

R. Moldova ar putea exporta în UE carne și ouă de pasăre: În 2019 se așteaptă o misiune de audit

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000