O imprimantă 3D creează mâncarea viitorului. Cât va costa un astfel de gadget

10 Mart. 2021, 07:30
 // Categoria:  // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 07:30 //  //  Fetco Veronica

Antreprenoarea Mădălina Ilie vrea să atragă investiții de 3,5 milioane de euro pentru a creea o imprimantă 3D. Proiectul Reebo se află acum în faza de prototip experimental și presupune crearea unei imprimante 3D care va crea mâncarea viitorului.

A început mai degrabă cu o viziune. O viziune a felului în care va arăta alimentația viitorului în contextul global al dezvoltării tehnologice rapide, a creșterii populației globale și a creșterii nevoii de sustenabilitate. Nu pentru că sunt subiecte în trend ci pentru că omenirea are nevoie de access rapid la alimente sigure.”, a menționat Mădălina Ilie.

Un astfel de gadget te va ajuta să economisești timpul. De asemenea, nu va mai fi nevoie să stai la cozile de la supermarketuri. Prin urmare și prețul acestei imprimante va fi unul pe măsură.

În primii doi ani de lansare, imprimanta va fi între 4.000 și 5.000 de euro pe achiziție. După primii ani de lansare pe piață prețul va scădea. Reebo poate fi extins și pentru utilizare home use și pentru utilizare catering și pentru sistem de restaurant fără niciun fel de problemă, cu garanția că odată luat echipamentl se furnizează și consumabilile aferente.”, a mai adăugat aceasta, scrie alephnews.ro.

Realitatea Live

23 Ian. 2022, 14:17
 // Categoria:  // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2022, 14:17 //  //  Lupu Eduard

În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii.

La data de 21 ianuarie curent, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit în ședință, iar membrii acesteia au venit cu decizii care contravin cu cele aprobate la nivel de țară, ceea ce este un abuz. Deciziile CTESP Orhei prin care se permit în continuare desfășurarea procesului de studiu în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și de evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni, sunt nule.

Doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.

Guvernul a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău