Bani.md

O moldoveancă, bătută și obligată să cerșească în Rusia, împreună cu copiii săi! Făptașul va sta ani grei după gratii

O moldoveancă, bătută și obligată să cerșească în Rusia, împreună cu copiii săi! Făptașul va sta ani grei după gratii

Un bărbat din Ialoveni, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat la 19 ani de închisoare, cu ispășire în penitenciar de tip închis, pentru trafic de persoane, trafic de copii și organizarea cerșetoriei. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru. 

Inculpatului i s-a incriminat că, în anul 2009, în timp ce se afla pe teritoriul Republicii Moldova, a profitat de situaţia precară materială a unei femei cu doi copii minori și, abuzând de poziția ei de vulnerabilitate, a recrutat-o și i-a organizat transportarea în orașul Kazan din Federația Rusă.

Bărbatul i-ar fi perfectat un pașaport și împreună au mers în Federația Rusă, unde victimei i s-au confiscat actele de identitate. Femeia a fost adăpostită într-un apartament închiriat.

Timp de 6 ani, bărbatul a impus femeia, împreună cu copiii săi născuți în anii 2004 și 2006, dar și mama ei venită în ospeție, să cerșească. Victimele erau amenințate, agresate fizic și psihic.

Totodată, în timp ce mama se afla la cerșit, inculpatul a abuzat sexual, în repetate rânduri, fetița victimei în vârstă de 6 ani.

La fel, inculpatul a fost pedepsit și pentru faptul că a organizat cerșetoria a altor 4 persoane mature în Federația Rusă, cu scopul de a obține foloase materiale.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000