O nouă invenție: Punga de ambalare a fructelor și legumelor care poate controla nivelul de umiditate din interior

23 Aug. 2021, 15:57
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Aug. 2021, 15:57 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Aypek, producătorul turc de ambalare a fructelor și legumelor proaspete a creat o nouă pungă de plastic care controlează umezeala pentru a păstra conținutul proaspăt mai mult timp. Pachetul poate fi complet personalizat în funcție de nevoile produselor. Compania spune că redimensionarea permite transportul oricărei plante, fructe sau legume, relatează FreshPlaza.

Potrivit lui Jorge Longoria, Manager de produs al companiei de ambalaje pentru alimente proaspete Aypek, noul Lifepack poate fi personalizat pentru a păstra orice produs proaspăt:

„Lifepacks-urile sunt concepute pentru toate tipurile de alimente proaspete, fie că sunt fructe sau legume. Avem pachete diferite pentru fiecare produs. Clienții noștri le pot folosi pentru depozitare la rece sau export, dar cel mai important, dimensiunea pungii va depinde de dimensiunea cutiei clientului. Putem proiecta un pachet de mărimea potrivită pentru orice produs.”

Potrivit lui Longoria Lifepack-ul lansat de compania lor este econom și dă asigurări că produsele proaspete nu își pierd culoarea, aroma și calitatea atunci când sunt folosite.

„Cea mai bună parte a produsului nostru este calitatea proprietăților sale, deoarece tehnologia noastră previne descompunerea alimentelor proaspete menținând în același timp culoarea, aroma și calitatea generală pentru o perioadă mai lungă de timp. Ambalajul nostru este foarte eficient, durabil și mai ieftin decât altele atunci când comparăm calitate și preț. ”

„Pungile noastre sunt fabricate din plastic. Inginerii noștri au creat tehnologie pentru a îmbunătăți și controla respirația alimentelor proaspete și, atunci când sunt depozitate la temperatura potrivită, Lifepack va oferi un produs competitiv și de succes. Geanta reduce inhalarea produsului, ceea ce la rândul său îl menține proaspăt mai mult timp. Umiditatea va fi redusă, iar punga va împiedica formarea de germeni interni. Geanta în sine este foarte durabilă, astfel încât alimentele proaspete își vor păstra întotdeauna aspectul bun, fără zgârieturi, insecte sau germeni externi ”, explică un purtător de cuvânt al companiei.

„Toți producătorii pot folosi produsul nostru, deoarece nu există nicio limită pentru tipurile de alimente proaspete pentru care Likepack este potrivit. Aceasta înseamnă că poate fi utilizat în orice perioadă a anului. ” – conchide Jorge Longoria.

 

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală