O nouă lovitură pentru Bitcoin. A scăzut sub 30.000 de dolari, cel mai mic nivel din ianuarie

22 Iun. 2021, 17:50
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 17:50 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Bitcoin a scăzut marți cu peste 7%, la cel mai scăzut nivel din ianuarie. Valoarea cripomonedei este acum sub 30.000 de dolari, pe măsură ce represiunea din China ia amploare.

Bitcoin a scăzut marți sub 30.000 de dolari pentru prima dată din ianuarie 2021, această scădere adăugându-se la pierderile provocate cu o zi înainte, după ce banca centrală a Chinei le-a transmis mai multor bănci şi serviciului de plăţi Alipay să ia măsuri împotriva minării de criptomonede. Beijingul le-a interzis deja instituţiilor financiare să furnizeze servicii asociate cu monedele digitale, scrie Aleph News.

Cea mai mare criptomonedă din lume s-a prăbușit cu peste 7%, până la 29.332 de dolari, cel mai scăzut nivel din 27 ianuarie. Căderea sa a împins în jos monede mai mici, precum Ethereum.

Luni, Bitcoin s-a prăbușit cu peste 10%, cea mai mare scădere într-o singură zi din ultima lună, iar pierderile de aproape 30% numai în ultima săptămână aproape că au șters câștigurile de la începutul anului.

Aceste scăderi vin după ce Banca Populară a Chinei (PBOC) a îndemnat cele mai mari bănci și firme de plăți din China să ia măsuri mai dure împotriva tranzacțiilor cu criptomonede, aceasta fiind cea mai recentă înăsprire a restricțiilor impuse de Beijing asupra acestui sector.

Bursele de criptomonede au fost efectiv scoase din China printr-o modificare a regulilor din 2017, dar au apărut platforme extrabursiere (OTC) cu sediul în străinătate pentru a primi plăți de la persoane cu sediul în China și a cumpăra criptomonede în numele acestora.

„Practic, se spune că acum tranzacțiile OTC nu sunt legitime… nu suntem autorizați de bănci să transferăm bani pentru achiziții și vânzări de criptomonede”, a declarat Bobby Lee, șeful aplicației Ballet și fost director executiv al BTC China, prima bursă de bitcoin din China.

Bitcoin s-a prăbușit cu mai mult de jumătate față de vârful de aproape 65.000 de dolari atins în aprilie.

De asemenea, Ether, a doua cea mai mare criptomonedă și care tinde să se miște în tandem cu Bitcoin, a scăzut cu peste 6%, la 1.773 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală