O nouă provocare pentru Airbnb! Compania se teme că un declin al vaccinării îi va afecta considerabil veniturile

16 Aug. 2021, 11:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 11:50 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Platforma online Airbnb, folosită de proprietari din toată lumea, se teme că un declin al vaccinării va lovi afacerea de închirieri de locuințe. Compania spune că răspândirea globală a variantelor de Covid-19 va afecta cererile de cazare și rezevările în trimestrul III al lui 2021.

Pandemia Covid-19 a impus reguli stricte de circulație la nivel global, drept urmare nu este de mirare că agențiile de turism și cele imobiliare au avut pierderi financiare. O soluție ar fi creșterea numărului de vaccinări, care ar putea încuraja oamenii să călătorească și ar elimina restricțiile, susține Airbnb.

„Am văzut o cerere puternică de rezervări în trimestrul II, obținând cel mai mare procent de cazări – brute – (definite ca nopți rezervate înainte de anulări și modificări) din orice trimestru din istoria noastră. Oaspeții din țări cu rate ridicate de vaccinare, inclusiv SUA și anumite zone din Europa ajută la redresarea numărului de călătorii”, spune compania.

CNBC remarcă faptul că acțiunile platformei online au scăzut cu peste 4% în al doilea trimestru al lui 2021. Chiar și așa, compania a declarat că se așteaptă ca în următoarele 3 luni să înregistreze cele mai mari venituri trimestriale de anul acesta.

Iată rezultatele companiei Airbnb:

  • Câștiguri: pierdere de 11 cenți per acțiune;
  • Venituri: 1,34 miliarde de dolari față de 1,26 miliarde de dolari („prognozate” inițial);
  • Airbnb a înregistrat 83,1 milioane de cazări și rezervări, în creștere cu 29% față de primul trimestru (2021) și cu aproape 200% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce industria turistică a fost afectată de pandemia Covid-19;
  • Cheltuielile de marketing și de vânzări au crescut cu 175% în trimestrul doi față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 315 milioane de dolari.

Veniturile Airbnb au ajuns în al doilea trimestru al lui 2021 la 1,34 miliarde de dolari, în creștere cu aproape 300% față de aceeași perioadă a lui 2020.

Pe de altă parte, cheltuielile de marketing au depășit 300 de milioane de dolari în 2021. Un motiv ar fi campania pe care Airbnb a derulat-o, Made Possible by Hosts, susține compania.

Airbnb a mai declarat că deși crede că va înregistra cel mai mare venit semestrial în următoarele luni din 2021, se așteaptă ca rezervările și cazările din acest interval să fie sub cele din trimestrul doi și trei din 2019, din cauza variantei Delta a coronavirusului.

„Nu știm cât de dispuși vor fi oamenii să călătorească în toamnă în comparație cu vara”, a completat compania.

Airbnb este o platformă online pentru închirieri de locuințe în regim hotelier, utilizată de persoane din toată lumea. În aprilie 2020 a obținut o finanțare de 1 miliard de dolari, de la două fonduri de investiții.

O lună mai târziu, în mai 2020, a concediat un sfert din personal, ca urmare a crizei coronavirus COVID-19, care a afectat puternic turismul la nivel mondial.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău