Bani.md

O turistă a fost condamnată la 8 ani de închisoare în Egipt, după ce s-a plâns pe Facebook că a fost hărțuită sexual

O turistă a fost condamnată la 8 ani de închisoare în Egipt, după ce s-a plâns pe Facebook că a fost hărțuită sexual

O turistă libaneză, care a fost arestată luna trecută în urma unui video postat pe Facebook în care s-a plâns că ar fi fost hărțuită sexual, a fost condamnată ieri, 7 iulie, la opt ani de închisoare de către o instanță din Cairo, a declarat avocatul ei pentru Reuters.

Mona el-Mazboh a fost arestată pe aeroportul din Cairo la sfârșitul șederii sale în Egipt, după un videoclip de 10 minute în care a numit Egiptul o  "țară ticăloasă" și care a devenit virală pe social media.

Mazboh, în vârstă de 24 de ani, se plângea că ar fi fost hărțuită sexual de șoferii de taxi și de tinerii de pe stradă, precum și de serviciile de servire proaste în timpul lunii sfinte a Ramadanului și de un incident în care banii i-au fost furați în timpul unei șederi anterioare.

O instanță din Cairo a găsit-o vinovată de răspândirea în mod deliberat zvonuri false, care ar dăuna societății, atacând religia, dar și de indecență publică.

O instanță de apel va audia cazul în 29 iulie, potrivit avocatului lui Mazboh, Emad Kamal.

"Desigur, dacă Dumnezeu dorește, verdictul se va schimba. Cu tot respectul față de sistemul judiciar, aceasta este o hotărâre severă. Este în contextul legii, însă instanța a aplicat pedeapsa maximă ", a spus el.

Kamal a spus că o operație, pe care Mazboh a suferit-o în 2006 pentru a elimina un cheag de creier, i-a afectat capacitatea ei de a controla mânia, un fapt menționat într-un raport medical pe care l-a înaintat instanței. De asemenea, femeia suferă de depresie, a spus el.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000