Bani.md

Omorul lui Vlad Plahotniuc a fost comandat de Grigore Caramalac! PCCOCS a oferit mai multe detalii despre tentativa de atac (VIDEO)

Omorul lui Vlad Plahotniuc a fost comandat de Grigore Caramalac! PCCOCS a oferit mai multe detalii despre tentativa de atac (VIDEO) foto: crimemoldova.com

Omorul omului de afaceri și președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, a fost comandat de interlopul Grigore Caramalac. Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații au oferit astăzi, 27 aprilie, noi detalii despre tentativa de atac, precum suma finală și planurile exacte.

„A fost confirmat planul inițial, dar au apărut și elemente noi. Reieșind din audieri, pregătirea atacului a liderului politic, Vlad Plahotniuc, a fost comandată de Grigore Caramalac. Avem înregistrări audio și video pe care le-am ridicat în cadrul măsurilor de investigație. În același timp, am stabilit încă cel puțin o persoană implicată, care acționa cu ceilalți complici”, a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

Unul dintre organizatorii infracțiunii a oferit declarații precum că timp de jumătate de an a fost presat de oamenii lui Caramalac pentru a executa atacul, fiind amenințat. „După asasinat, urmau să părăsească Republica Moldova, iar executurii să fie lichidați de Caramalac pentru a șterge urmele”, a adăugat procurorul, potrivit realitatea.md, precizând că unul din motivele comandării omorului ar fi faptul că Caramalac, în Republica Moldova, are mai multe cauze penale, care sunt în curs de desfășurare la diferite organe de urmărire penală.

În urma audierii persoanelor reținute, au fost stabilite și alte detalii ale operațiunii. Mai exact, autoritățile au aflat despre două variante de atac. „Prima variantă viza împușcarea dintr-o armă cu grenade de pe o clădire adiacentă în biroul de serviciul al lui Vlad Plahotniuc. Era posibilă distrugerea a două etaje a clădirii în cazul în care grenadele își atingeau ținta. A doua variantă era ca din aceeași armă cu grenade să fie împușcată ținta în automobil în momentul în care intra în garajul clădirii respective”, a adăugat Vitalie Busuioc.

Potrivit șefului Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov, grenadele au fost transmise din Ucraina de persoane încă neidentificate. De asemenea, infractorii au fost asigurați cu pistoale cu amortizare și mijloace de deghizare.

Suma finală care urmau să o primească infractorii era un milion de dolari. Totodată, procurorii și ofițerii de investigații au menționat că în cadrul acestui dosar a fost stabilit încă un comanditar care se află într-un izolator din Republica Moldova. Întrebați fiind dacă este vorba despre Veaceslav Platon, aceștia nici nu au afirmat, dar nici nu au infirmat acest fapt, explicând că vor veni ulterior cu declarații însoțite cu probe.

Actualmente, investigațiile continuă, iar Grigore Caramalac, care se află la Moscova, urmează să fie citat, în caz contrar, acesta ar putea fi anunțat în căutare internațională.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000