Online sau Offline! Evenimente pe care să nu le ratezi în această săptămână

26 Iul. 2021, 17:21
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:21 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Mai avem o lună de august, de ce să nu profităm din plin de ea. Fie că îți dorești o cafea între maketologi, un pahar de vin cu cașcaval, să afli mai multe despre eșec sau vrei să participi la un eveniment de tip networking, atunci vei găsi evenimentul la care să mergi. De aceea, de pe malul mării sau de lângă piscină, participă la un eveniment online ori bucură-te de o plimbare și mergi la unul Offline. Iată câteva dintre evenimentele pe care să nu le ratezi în această săptămână.

Dincolo de eșec cu Paul Olteanu

Data: 29 iulie, 21:00;

“Dincolo de Eșec” abordează eșecul în profunzime, transformându-l într-o resursă pentru succes! Știm cu toții că eșecul este o parte a succesului, dar nimeni nu vrea să vorbească despre el. Dacă eșecul este atât de important, de ce nu vorbim despre el? Este eșecul cheia către succes? Putem avea succes fără să eșuăm? La aceste întrebări veți afla răspuns în cadrul emisiunii.

În fiecare episod vor fi invitați profesioniști din domenii variate: medici, profesori, experți, campioni mondiali, vedete tv, influenceri, antreprenori, milionari, care vor împărtăși cu voi experiențe care „nu au mers bine” și care vă vor schimba perspectiva asupra eșecului.
Vom afla de la aceștia, cum au transformat eșecul într-o experiență a procesului de învățare și cum au folosit „inteligent” eșecul pentru a genera succes în următoarele proiecte.

Istorii cu Vladlen Ujacov. Vinum Estate

La acest eveniment veți avea parte de vin bun, cașcaval bun și emoții frumoase.  Vladlen Ujacov de la Vinium Estate își va povesti istoria sa. Un eveniment potrivit pentru o seară de joi împreună cu prietenii sau colegii.

Back to a better normal

Data: 30 iulie, 18:30;

Tech Women Moldova vine cu o nouă ediție a evenimentului de networking, care a fost numită Back to a Better Normal – reprezentativ pentru perioada transformărilor prin care a trecut societatea noastră pe parcursul anilor 2020-2021.
Back to a Better Normal este un eveniment care are drept scop:
– Continuarea frumoasei tradiții de organizare a unui astfel de eveniment,
– Reunirea comunității și crearea unui prilej bun de a ne cunoaște mai bine,
– Întâlnirea cu speakeri motivaționali,
– Identificarea unor noi hobby-uri și cum acestea pot fi îmbinate frumos cu activitățile din domeniul IT.

Inaugurarea primului PIAN STRADAL

Ești pasionat de muzică jazz? Îți place și pianul? Or poate îți place interpretarea pianistică a pieselor moderne și ai vrea să le savurezi împreună cu amicii tăi? Acum ai un scuar întreg pentru asta în rol de scenă! Pentru prima dată în orașul Chișinău, în scuarul teatrului “A. Cehov”, va fi instalat un pian stradal, iar fiecare doritor va avea oportunitatea să interpreteze operele preferate în fața publicului larg. Pentru că arta nu are limite – vino să te bucuri de muzica pianului interpretată în aer liber.
Invitat special – MARK OSLESKI, artistul care va da start evenimentului cu un recital de muzică jazz, la pian.

10 Greșeli în Digital Marketing

Data: 1 august 2021, 11:00;

Ce zici de o dimineață cu aromă de cafea și digital marketing?

În cadrul evenimentului se va discuta despre urmatoarele 10 greșeli în digital marketing:

  • Concept;
  • Mărimi;
  • Setări;
  • Targetare;
  • Frecvență;
  • Buget;
  • Analiză;
  • Feedback;
  • Vânzări;
  • Imagine.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală