OPINIE: Pandemia se transformă într-o mlaștină de afaceri super-scumpă

Companiile vor trebui să pună în aplicare noi măsuri de siguranță pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus. Aceasta va schimba modul în care companiile, angajații, clienții și guvernul interacționează între ei. Și va costa sectorul privat și clienții pe care îi deservesc - foarte scump.

Companiile vor trebui să pună în aplicare noi măsuri de siguranță pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus. Aceasta va schimba modul în care companiile, angajații, clienții și guvernul interacționează între ei. Și va costa sectorul privat și clienții pe care îi deservesc - foarte scump.

Companiile vor trebui să investească puternic în măsuri de siguranță și noi protocoale, schimbând în multe cazuri modul lor de funcționare. Acest lucru va lăsa mai puțini bani pentru a investi în creștere și a plăti datoriile, potrivit unui nou raport al agenției de rating Moody's, scrie CNN. 

Nu toate sectoarele vor trebui să se adapteze în același mod. Dar birourile, de exemplu, vor trebui să facă schimbări drastice. Aceștia vor trebui să fie siguri că pot evita virușii pentru ca toată forța de muncă să revină, ceea ce va impune companiilor să cheltuiască bani pentru îmbunătățirea tehnologiei și a capacităților lor. Chiar și angajații din afara punctelor fierbinți de infecție se vor aștepta la un anumit grad de măsuri de siguranță.

Pentru comercianții cu amănuntul, pandemia a accelerat trecerea către comerțul electronic. Cumpărăturile online au înflorit în timpul închiderii de primăvară și consumatorii preocupați de siguranță își vor continua probabil obișnuința, chiar dacă magazinele se redeschid. Aceasta înseamnă că companiile vor trebui să actualizeze abordările de vânzare, lanțurile de aprovizionare și strategiile de operare.

Retailerii se luptă cu diferite aspecte ale pandemiei. În timp ce unii nu au suficientă cerere, alții se luptă să oprească valul. Amazon și Walmart, de exemplu, au anunțat că vor angaja sute de mii de lucrători pentru a ține pasul cu cererea crescută.

Toate acestea înseamnă că vor fi cheltuiți mai mulți bani care se vor reflecta în profituri și bilanțuri. Multe dintre aceste costuri vor fi transferate clientului.

Mai mulți oameni care fac cumpărături online vor afecta și sectorul imobiliar și vor scădea valorile proprietăților comerciale în America.. Magazinele fizice vor continua să se închidă - zeci de comercianți cu amănuntul tradiționali au dat faliment anul acesta, menționează experții. 

Toate aceste modificări vor afecta și ratingurile de credit ale întreprinderilor, a spus Moody's.

Marjele de profit mai mici și costurile mai mari, precum și perspectivele de creștere mai slabe în anii de redresare și un ritm mai lent de rambursare a datoriilor, vor avea o greutate asupra solvabilității companiilor.

Până în prezent și, în mod surprinzător, Moody's a retrogradat cel mai mare număr de ratinguri de credit din sectoarele cele mai afectate de pandemie. Aceasta include industria de agrement, completată cu linii de croazieră și restaurante, precum și companii aeriene, transport maritim, autoturisme, jocuri, comerț cu amănuntul și producție orientată spre export. Pentru firmele din aceste industrii, activitatea normală sa schimbat dramatic.

Alte stiri

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins momentul în care primește prima doză a vaccinului.

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorba despre businessul tău, trebuie să te preocupe atât eticheta personală cât și imaginea serviciilor pe care le oferi.

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ultimele ȘTIRI

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins mom...

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorb...

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Joburi de viitor: (23) Estetician

Esteticienii lucrează cu oamenii pentru a-și spori aspectele fizice.

Vezi toate știrile