OPINIE: Pandemia se transformă într-o mlaștină de afaceri super-scumpă

Companiile vor trebui să pună în aplicare noi măsuri de siguranță pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus. Aceasta va schimba modul în care companiile, angajații, clienții și guvernul interacționează între ei. Și va costa sectorul privat și clienții pe care îi deservesc - foarte scump.

Companiile vor trebui să pună în aplicare noi măsuri de siguranță pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus. Aceasta va schimba modul în care companiile, angajații, clienții și guvernul interacționează între ei. Și va costa sectorul privat și clienții pe care îi deservesc - foarte scump.

Companiile vor trebui să investească puternic în măsuri de siguranță și noi protocoale, schimbând în multe cazuri modul lor de funcționare. Acest lucru va lăsa mai puțini bani pentru a investi în creștere și a plăti datoriile, potrivit unui nou raport al agenției de rating Moody's, scrie CNN. 

Nu toate sectoarele vor trebui să se adapteze în același mod. Dar birourile, de exemplu, vor trebui să facă schimbări drastice. Aceștia vor trebui să fie siguri că pot evita virușii pentru ca toată forța de muncă să revină, ceea ce va impune companiilor să cheltuiască bani pentru îmbunătățirea tehnologiei și a capacităților lor. Chiar și angajații din afara punctelor fierbinți de infecție se vor aștepta la un anumit grad de măsuri de siguranță.

Pentru comercianții cu amănuntul, pandemia a accelerat trecerea către comerțul electronic. Cumpărăturile online au înflorit în timpul închiderii de primăvară și consumatorii preocupați de siguranță își vor continua probabil obișnuința, chiar dacă magazinele se redeschid. Aceasta înseamnă că companiile vor trebui să actualizeze abordările de vânzare, lanțurile de aprovizionare și strategiile de operare.

Retailerii se luptă cu diferite aspecte ale pandemiei. În timp ce unii nu au suficientă cerere, alții se luptă să oprească valul. Amazon și Walmart, de exemplu, au anunțat că vor angaja sute de mii de lucrători pentru a ține pasul cu cererea crescută.

Toate acestea înseamnă că vor fi cheltuiți mai mulți bani care se vor reflecta în profituri și bilanțuri. Multe dintre aceste costuri vor fi transferate clientului.

Mai mulți oameni care fac cumpărături online vor afecta și sectorul imobiliar și vor scădea valorile proprietăților comerciale în America.. Magazinele fizice vor continua să se închidă - zeci de comercianți cu amănuntul tradiționali au dat faliment anul acesta, menționează experții. 

Toate aceste modificări vor afecta și ratingurile de credit ale întreprinderilor, a spus Moody's.

Marjele de profit mai mici și costurile mai mari, precum și perspectivele de creștere mai slabe în anii de redresare și un ritm mai lent de rambursare a datoriilor, vor avea o greutate asupra solvabilității companiilor.

Până în prezent și, în mod surprinzător, Moody's a retrogradat cel mai mare număr de ratinguri de credit din sectoarele cele mai afectate de pandemie. Aceasta include industria de agrement, completată cu linii de croazieră și restaurante, precum și companii aeriene, transport maritim, autoturisme, jocuri, comerț cu amănuntul și producție orientată spre export. Pentru firmele din aceste industrii, activitatea normală sa schimbat dramatic.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile