Bani.md

Rise: Două Bentley-uri, același sponsor. Platon și-ar fi luat automobile de lux din banii trecuți prin Laundromat

Rise: Două Bentley-uri, același sponsor. Platon și-ar fi luat automobile de lux din banii trecuți prin Laundromat

Doua automobile de lux marca Bentley sunt conduse astăzi de două persoane apropiate omului de afaceri, cunoscut ca raiderul nr 1 În CSI, Veceslav Platon. RISE Moldova a descoperit că cele două automobilele de lux au fost procurate din Germania cu bani proveniți din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari care a tranzitat Republica Moldova.

Cei care conduc astăzi aceste automobile, potrivit publicației Rise, sunt Elina Cobaleva, fosta soție a lui Veaceslav Plato și moldoveanul Vitalie Mihailov, care conduce doar în documente.

Elina Cobaleva, 48 de ani, s-a născut la Chișinău, iar de ceva timp locuiește la Moscova. Anul trecut a apărut pe prima pagină a revistei ruse „Dessert Report”, fiind prezentată drept una dintre cele mai cunoscute stiliste din Rusia.

Recent, Dessert Report i-a oferit Elinei un trofeu în formă de Matrioșkă pe care este pictat chipul ei și mențiunea „pentru tema: Fashion Backstage (Culisele Modei — trad. din engleză).

În ultimii doi ani, Elina a publicat pe un site de socializare mai multe fotografii cu automobilul Bentley. În una dintre fotografii pozează relaxată pe capota bolidului, iar numărul de înmatriculare moldovenesc este acoperit parțial de două inimioare roșii. A afișat și un mesaj la fotografia publicată: Be happy! (Fii fericit — n.r.). O altă poză, cu ceasul de la Bentley ajuns la 250 km la oră, este însoțit de comentariu: „Decolăm! #Eu sunt rachetă, #Gagarin, #Să mergem”.

Întreaga investigație o puteți citi pe Rise Moldova.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000