Bani.md

Părinții care vor avea cel puțin patru copii vor beneficia de poliță de asigurare gratuită

Părinții care vor avea cel puțin patru copii vor beneficia de poliță de asigurare gratuită

Ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin patru copii, vor beneficia de poliță de asigurare dratuită oferită de către Compania Națională de Asigurări în Medicină. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

Proiectul de modificare specifică că de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală (AOAM) va beneficia părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani.

Documentele justificative care confirmă faptul că părintele exercită în mod efectiv creșterea și educarea copiilor vor fi eliberate de către structurile teritoriale de asistență socială.

De notat că anterior Curtea Constituțională a aprobat o Hotărâre prin care a remarcat faptul că un tată poate să se implice în creșterea copiilor, în același mod ca o mamă. Astfel, proiectul de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală vine, inclusiv, să racordeze aceasta la prevederile constituționale și să excludă discriminarea existentă anterior.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000