Bani.md

Parlamentul European a condamnat acțiunile Gazprom privind încetarea livrărilor de gaze către Ucraina

Parlamentul European a condamnat acțiunile Gazprom privind încetarea livrărilor de gaze către Ucraina

Parlamentul European consideră că refuzul Rusiei de a livra gaze către Ucraina este un element al presiunii politice care poate avea consecințe negative asupra Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de către președintele Comitetului pentru afaceri externe al Parlamentului European, David McAllister.

Comitetului pentru afaceri externe al Parlamentului European a condamnat acțiunile Gazprom privind încetarea livrărilor de gaze către Ucraina și încercările suplimentare de a rezilia contractul. „Aceasta este încă o dovadă a utilizării surselor de gaze naturale ca un instrument politic de presiune exercitat de Federația Rusă”, se arată în document.

Amintim că, începând cu 1 martie, Compania rusească „Gazprom” a informat despre faptul că a început procedura de reziliere a contractelor de furnizare și tranzit de gaze naturale prin Ucraina.

Asta după ce Curtea de Arbitraj de la Stockholm a decis că Gaprom trebuie să achite despăgubiri UCrainei de 4,6 miliarde de dolari.

Pentru a ieși din impas, ucrainenii au semnat de urgență un contract cu Compania de gaze PGNiG din Polonia, pentru a livra gaze.

MOLDOVAGAZ PRECIZEAZĂ: REFUZUL GAZPROM DE A LIVRA GAZE UCRAINEI NU VA AFECTA LIVRĂRILE CĂTRE R. MOLDOVA

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000