Bani.md

Parlamentul European a refuzat să supună votului rezoluția care bloca asistența macofinanciară pentru R. Moldova

Parlamentul European a refuzat să supună votului rezoluția care bloca asistența macofinanciară pentru R. Moldova foto: zerowasteeurope.eu

Parlamentul European a refuzat să supună votului proiectul unei rezoluţii care propunea blocarea asistenţei macrofinanciare pentru ţara noastră. Decizia a fost luată luni cu votul a 170 de deputaţi europeni, scrie publika.md.

Documentul a fost depus încă în octombrie anul trecut de către eurodeputatul Cristian Preda, care face parte din grupul parlamentar al Partidului Popular European. Mai mulţi deputaţi au remarcat însă că proiectul nu mai este demult actual, iar reanimarea lui ar putea avea legătură cu alegerile din Chişinău.

"Să ne referim acum la ceva ce le convine de minune unora în campania electorală din Chişinău nu mi se pare deloc un lucru bun", a spus Knut Fleckenstein, eurodeputat, Grupul Socialiştilor.

La rândul ei, europarlamentarul român Maria Grapini a calificat drept josnic şi ruşinos demersul lui Cristian Preda şi s-a declarat extrem de bucuroasă că planul acestuia a fost dejucat în Parlamentul European. 

Ea a scris pe pagina ei de pe internet că Preda luptă acum cu toate puterile împotriva Republicii Moldova şi îi pare bine că parlamentarii europeni au votat împotrivă. Grapini a mai adăugat că îi este ruşine de faptul că este coleg cu Cristian Preda. 

Rezoluţia propusă anul trecut condiţionează asistenţa macro-financiară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru ţara noastră. Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a declarat recent că Moldova a îndeplinit cele 10 condiţii impuse de UE pentru acordarea primei tranşe a fondurilor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000