Parola de 240 de milioane de dolari. Ce se ascunde în spatele ei, atât de valoros

După cum se cunoaște averea de bitcoin este păstrată într-un portofel digital. Pentru a-l accesa ai nevoie de parolă. Odată ce a fost uitată toți banii riscă să fie pierduți.

Aceasta este și istoria lui Stefan Thomas, un programator din San Francisco, el mai are două încercări prin care poate ajunge la o avere de 240 de milioane de dolari, conform The Guardian.

El a primit a primit 7.002 bitcoins ca recompensă pentru un video în care explica cum funcționează această criptomonedă atunci când această monedă costa între 2 și 6 dolari. Din motiv că Thomas nu a simțit că s-a îmbogățit, banii au rămas într-un portofel digital și a uitat de ea. La moment un bitcoin a ajuns la 34.000 de dolari, iar valoarea pe care o are în portofelul său digital a ajuns la aproximativ 240 de milioane de dolaRI. Cu părere de rău Thomas a uitat parola pentru accesarea hard disk-ului pe care are portofelul digital.

El a introdus parola greșită deja de 8 ori și mai are două tentative. El spune că a încercat cele mai folosite parole de către el. Dispozitivul de stocare auto-criptează conținutul după 10 încercări greșite.

Programatorul a spus pentru New York Times: ”Stau în pat și mă gândesc la asta”, ”Apoi mă duc la calculator cu o nouă strategie, care nu merge, și sunt iar disperat”.

După ce povestea lui a fost auzită în întreaga lume, Alex Stamos, expert în securitate cibernetică la Stanford Internet Observatory, i-a spus că poate sparge parola în șase luni, contra a 10% din suma digitală. 

 

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile