Pasiunea poate fi transformată în afacere. Istoria Marinei Pohilenco – fondatoarea PoMarin Kids

Marina Pohilenco este o tânără destul de ambițioasă. Aceasta a lansat o afacere, fiind îndrăgostită de artă, design și tricotaj. La început a fost doar un proiect social unde, persoane cu probleme de sănătate creau elemente ornamentale.

Inițial, Marina a participat la un concurs organizat de Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTIM) și a câștigat un premiu de 60.000  de lei, cu acești bani ea a  procurat  3 mașini  de cusut, o masă de călcat și un fier de călcat. Întrucât suma de bani a fost foarte mică, Marina a apelat și la credite bancare.

Marina Pohilenco a urmat cursurile antreprenoriale organizate de proiectul european Business Academy for Women (BAW). Datorită acestor cursuri, ea a învățat să administreze cât mai eficient resursele financiare.

La fel ca în orice afacere, Marina a parcurs  etape grele și repetitive - salariile achitate la timp, impozitele plătite la timp, atitudinea profesionistă față de clienți.

La moment PoMarin Kids  produce plapume și lenjerie de pat pentru copii, cearșafuri, perne decorative, păturii,  plicuri pentru externarea de la maternitate, accesorii pentru pătuțuri.

De asemenea se produc haine pentru copii și mobilă. Materiale sunt 100% naturale, ecologice și autohtone, dețin certificate de calitate. Produsele  sunt  în culori calde, pastelate, luminoase și care atrag privirea.

Doritorii pot comanda piese brodate cu text personalizat (nume, data nașterii copilului).

Proprietara nu s-a condus după modă, dar a încercat să fie inovativă, să facă apel la tradiții și a diversificat serviciile.

Marina spune că este foarte greu să ai o afacere de succes și în același timp să acorzi timp și atenție familiei, într-o țară precum este Moldova.

Produsele PoMarin Kids sunt exportat în  România, iar, pe viitor, proprietara își dorește ca brandul să devină cunoscut în mai multe țări lumii.

 

 

Alte stiri

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 milioane de dolari. Suma a crescut cu 36,9% față de luna decembrie a anului 2019 2019. Cele mai mari tranferuri au fost de 4% și provin din partea țărilor Uniunii Europene (UE), 13,6% din partea țărilor CSI și 39,6% vin din alte țări ale lumii.

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Goleman împreună cu Annie McKee și Richard Boyatzis a demonstrat, în cartea „Inteligența emoțională în leadership”, legătura strânsă care există între inteligența emoțională și leadership. Ei spun că liderii adevărați fac apel la emoții, iar succesul lor depinde de cum aceștia acționează acționează.

Ultimele ȘTIRI

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Pe care rute de troilebuz se va face testarea taxării electronice

Conform IPN, spre testare taxării electronice sunt propuse rute cu peste 20 de unități de transport .

Țările din care moldovenii au primit bani în decembrie. Top 5

În luna decembrie,suma de bani transferată prin intermediul băncilor licențiate, din străinătate în favoarea persoanelor fizice a fost de 147,84 ...

Inteligența emoțională în leadership. Domeniile IE

Noțiunea de inteligență emoțională(IE) a început să fie aplicată din ce în ce mai multe domenii, printre care este și mediul de afaceri. Daniel Gol...

Joburi de viitor: (22) Consilier de 100 de ani

Acum urmează o serie de joburi de viitor din categoria „PEOPLE JOBS”. În viitor, viața noastră va fi extinsă prin progresele înregistrate în medici...

Vezi toate știrile