Bani.md

Pavel Filip cere explicații: De ce acoperișul mistuit de flăcări al Institutului de Zoologie nu a fost reparat până acum?

Pavel Filip cere explicații: De ce acoperișul mistuit de flăcări al Institutului de Zoologie nu a fost reparat până acum?

Situația deplorabilă în care se află, în prezent, Institutul de Zoologie și Microbiologie al Academiei de Științe a Moldovei după producerea unui incendiu în clădire, la 20 aprilie curent, a fost comentată de către premierul Pavel Filip, în debutul ședinței Guvernului de astăzi. Prim-ministrul a subliniat că, deși Guvernul a alocat bani pentru reparația instituției, lucările bat pasul pe loc.

La scurt timp după devastarea clădirii, a fost organizată o ședință a comisiei pentru situațiile excepționale, în care s-a decis alocarea banilor pentru a repara acoperișul instituției.

Noi nu ne-am putut permite ca ploile să distrugă această clădire în continuare, de aceea am alocat banii din bugetul statului pentru reparație. Iar după identificarea celui vinovat, acesta urma să restituie cheltuielile pe care le-a suportat statul”, a menționat Pavel Filip.

În prezent, angajații instituției activează în condiții drastice, iar în urma ploilor apa pătrunde în laboratoare. Astfel, premierul a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării dar și Ministerului Economiei să urgenteze măsurile pentru reparația acoperișului Institutului de Zoologie.

”Eu înţeleg că avem proceduri birocratice, însă în același timp avem o situație de urgență, de accea o să rog în continuare Ministerul Educaţiei, dar şi Ministerul Economiei, aşa cum am vorbit la acea şedinţă să luaţi măsurile cât mai rapid, astfel încât să reparăm acoperişul acestei clădiri. În acelaşi timp, vreau să-mi spuneţi de ce au fost tărăgănate aceste lucrări până acum. Dacă avem bariere de ordin birocratic înseamnă că trebuie să intervenim şi să modificăm acest lucru și aici o să rog şi Ministerul Finanţelor ca să vedem care este problema. Ori anunțăm concurs şi se identifică cel care va trebui să efectueze aceste lucrări, dacă este aşa, atunci în situaţii de urgenţă trebuie să procedăm absolut după alte reguli. Şi vă rog nu mai departe de ziua de mâine să avem răspuns la această întrebare şi concret să-mi spuneţi când şi cine vor începe aceste lucrări", a adăugat Pavel Filip.

Institutul de Zoologie și Microbiologie a fost devastat, în data de 20 aprilie curent, de un incendiu puternic. Focul a afectat o suprafaţă de trei mii de metri pătraţi de acoperiş.

UPDATE: O companie de telefonie mobilă ar trebui să achite pagubele incendiului produs la Institutul de Zoologie. Reacția operatorului

UPDATE: INCENDIUL de la Telecentru a fost localizat (VIDEO)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000