Bani.md

Pavel Filip cere explicații de la ANRE și propune suspendarea ultimei decizii de scumpire a carburanților

Pavel Filip cere explicații de la ANRE și propune suspendarea ultimei decizii de scumpire a carburanților

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o solicitare către ANRE în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife.

Potrivvit unui comunicat al Executivului, având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul a propus conducerii ANRE să analizeze suspendarea ultimei decizii privind prețurile la carburanți până la clarificarea condițiilor în care aceasta s-a produs.

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea prețurilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare de tarife să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Premierul Pavel Filip a cerut, totodată, Ministerului Economiei și Infrastructurii să vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor.

De asemenea, premierul intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii din piața de carburanți. 

În același timp, Bani.md amintește că deputații au respins astăzi propunerea de a audia directorul ANRE și ministrul Economiei și Infrastructurii, în legătură cu scumpirea carburanților. 

Deputații au respins audierea directorului ANRE în Parlament, în legătură cu scumpirea benzinei și a motorinei

Benzina, aproape de 20 de lei! ANRE a majorat din nou prețul la carburanți

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000