Bani.md

Pavel Filip cere investigații privind neregulile din cele două spitale, sesizate de medicul Mihai Stratulat. CNA s-a autosesizat deja (VIDEO)

Pavel Filip cere investigații privind neregulile din cele două spitale, sesizate de medicul Mihai Stratulat. CNA s-a autosesizat deja (VIDEO)

Cazul raportat de către medicul pediatru Mihai Stratulat privind situația din unele spitale din Chișinău, care încearcă să-și mărească bugetele din contul unor diagnosticuri false puse copiilor, a ajuns în Guvern. Premierul Pavel Filip a comentat acest subiect și a dat indicații de investigare cât mai rapidă a acestor cazuri. 

Mai mult, CNA a anunțat că s-a autosesizat deja și urmează să întreprindă toate măsurile necesare în limita competențelor.

Premierul a venit cu un îndemn către cei care sesizează anumite nereguli să se adreseze direct instituțiilor responsabile. 

”Vin cu o chemare către cei care văd că sunt nereguli. De ce se limitează doar la o postare pe Facebook. Trebuie să meargă la CNA și Procuratură și să informeze despre acest și să anunțe instituțiile sau autoritățile statului care sunt responsabile de acest domeniu. Dacă nu s-a adresat domnul doctor, să ne adresăm noi la CNA și PG să vină cu o claritate.

Personal nu cred că toți doctorii sunt de maniera în care se pretinde de a crea niște percepții în societate, am un respect deosebit față de toți cei care lucrează în acest domeniu. Nu este o muncă simplă. Știm că nu au fost plătiți pe măsura meritelor, dar au făcut față provocărilor și și-au făcut munca cu multă dedicație. Cu greu îmi vine să cred că toți medicii admit asemenea încălcări. Dacă se adeverește că au pus diagnosticuri greșite, atunci să răspundă în fața legii, iar dacă este fals, atunci avem o problemă”, a declarat Pavel Filip.  

Dacă s-au făcut aceste declarații, cu siguranță se cunosc aceste cazuri, aceste nume, care ipotetic, ar fi putut face asemenea încălcări”, a mai spus premierul.

Prezentă la ședința Guvernului, Lidia Chireoglo, director-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA) a declarat că directorul instituției pe care o reprezintă, Bogdan Zumbreanu a fost informat încă în seara zilei de ieri despre acest caz, iar în această dimineață i-au fost transmise toate informațiile necesare investigațiilor. Respectiv, CNA întreprinde toate măsurile necesare în limita competențelor pentru a face ”lumină” în acest caz.

Amintim că medicul pediatru Mihai Stratulat a venit cu critici dure la adresa conducerii a două spitale din Chișinău. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (str. S. Lazo) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu). Acesta susține că în aceste instituții nu se face medicină și că spitalele ar trebui închise, în opinia lui.

Pediatrul susține că la aceste spitale copiilor li se pun intenționat diagnoze pentru „a umple paturile” cu pacienți:

Medicul pediatru Mihai Stratulat critică dur situația din două spitale din Chișinău: „Eu consider că ar trebui închise”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000