Bani.md

Pavel Filip, despre scandalul de la ASEM: Nu este vorba despre mită, este vorba că cineva își bate joc de viitorul țării

Pavel Filip, despre scandalul de la ASEM: Nu este vorba despre mită, este vorba că cineva își bate joc de viitorul țării

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, premierul s-a referit la reținerea unor profesori implicați în schema de corupție care vizează cumpărarea examenelor și a tezelor de licențe. Prim-ministrul a menționat că prin asemenea acțiuni aceste persoane compromit viitorul țării noastre și discreditează majoritatea persoanelor care muncesc onest în sistemul de educație.

„Eu nu am considerat că cea mai mare corupţie este în instituţiile de educaţie sau la spitale. Sunt corupţi mai mari cu care trebuie să se lucreze, dar în acelaşi timp cât ţine de educaţie, ceea ce am văzut astăzi nu este vorba despre această mită, este vorba că cineva îşi bate joc de viitorul Republicii Moldova. Noi am vorbit, unul din pilonii de bază alături de justiţie este educaţia şi suntem conştienţi de acest lucru", a spus premierul.

În acest context, șeful Executivului a solicitat ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă măsurile necesare pentru buna organizare a examenelor de bacalaureat demarate astăzi și evaluarea obiectivă a cunoștințelor elevilor. „Le urez succes tuturor celor care vor susține sesiunea de BAC. Cunoaștem cât de complicată este această perioadă pentru tineri și este important să le oferim posibilitatea să își manifeste cunoștințele într-un mediu confortabil pentru ei", a conchis Pavel Filip.

„Afaceri” cu teze de licență și examene contra cost! Circa 60 de profesori de la ASEM, implicați în scheme dubioase

Cu CNA la ușă, un bănuit din dosarul ”ASEM” a încercat să scape de geanta cu bani. VIDEO din timpul percheziției

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000