Bani.md

Pavel Filip, supărat, din nou, pe Vamă: „Haideți să nu ne batem joc de oameni”

Pavel Filip, supărat, din nou, pe Vamă: „Haideți să nu ne batem joc de oameni”

Neregulile de la frontiera Republicii Moldova au apărut, din nou, în vizorul premierului Pavel Filip. În debutul ședinței de Guvern de astăzi, Pavel Filip, a vorbit despre un nou caz, despre care a fost sesizat.

În adresa premierului a parvenit o scrisoare, din partea unui cetățean, care se întorcea cu trenul din România. Acestea avea 29 de perechi de ciorapi, 15 tricouri, 8 perechi de pantaloni și alte câteva hăinuțe pentru copilul său.

Potrivit premierului, cetățeanul a fost impus și a achitat o taxă de 917 lei, deși, valoarea mărfii nu depășește 300 de euro, așa cum prevede legislația ce ține de impunerea achitării taxei de import.

La discreția vameșului, el a fost calificat ca și comerciant. Din câte știu, Vama are legături cu Poliția de Frontieră. Noi am verificat: Acest om a traversat de două ori pe an frontiera RM.

Haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care au funcții în vamă. Dar haideți să ne facem lucrul cum trebuie.

Să nu ne batem joc de oameni, care doar își aduc hăinuțe pentru copilul său”, a declarat Pavel Filip în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul a menționat că, cu referire la acest caz, a sesizat Serviciul Vamal și a primti și un răspuns din partea instituției, în care se menționează că angajatul respectiv nu poate fi tras la răspundere, dar că a fost atenționat.

„Asemenea persoane nu au dreptul să lucreze în Serviciul Vamal (...) Avem cu cine lupta, avem de unde aduce bani în buget, dar nu aduceți calea cea mai simplă pentru a vă arăta mușchii. Rog o investigație și să restituiți banii acestui om”, s-a arătat indignat Pavel Filip.

Citește și:

Pavel Filip, nemulțumit și de Ministerul Agriculturii: „N-o să pună nimeni mâna pe acest teren!”

Amintim că, acesta nu este primul caz în care premierul Pavel Filip se arată nemuțumit de activitatea Serviciului Vamal. Acum o lună, Filip a vorbit despre situația dezastruoasă de la veceurile din Vamă, unde se percep și taxe, dar și despre corupția în vamă. Atunci, premierul a cerut și demisiile unor persoane:

Premierul, despre corupția de la Vamă: „Dacă plătesc 15 euro - le dă voie să treacă, fără 15 euro își bat joc”

Pavel Filip cere demisiile șefilor de la Vama Leușeni: „Eu n-o să merg pe la veceurile din vamă...”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000