Bani.md

PD vrea să construiască o arenă multifuncțională în Chișinău! Costurile s-ar putea ridica până la 50 mln de euro

PD vrea să construiască o arenă multifuncțională în Chișinău! Costurile s-ar putea ridica până la 50 mln de euro

Partidul Democrat își propune să construiască o arenă multifuncțională în Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul briefingul săptămânal al PD, de către liderul partidului, Vlad Plahotniuc. În acest sens, va fi lansat un parteneriat public privat și va fi organizat un tender internațional pentru recepționarea ofertelor.

Conform proiectului, arena ar putea fi construită în Stăuceni, sectorul Rîșcani și ar putea costa între 30 și 50 de milioane de euro. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a făcut o scurtă prezentare a proiectului, spune că se mizează pe o contribuție minimă din partea statului și pe o contribuție semnfiicativă din partea investitorilor.

„Noi în bugetul RM pentru anul 2018, deja am prevăzut 100 de milioane de lei. Pe lângă acea contribuție, statul trebuie să pună la dispoziție și terenul”, a precizat președintele Parlamentului.

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a menționat Candu. Pentru implimentarea proiectului trebuie parcurse unele etape premergătoare legate de adoptarea unor hotărâri de Guvern şi a unor legi, urmând ca apoi să aibă loc o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei care va construi obiectivul.

Conform proiectului, arena va avea o capacitate între 3000-5000 locuri, care va putea găzdui activități sportive, sociale, expoziții, conferințe, concerte, și o capacitate de până la 1200 de locuri de parcare. Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. 

Datorită tehnologiilor moderne care sunt planificate a fi instalate, arena își va putea schimba destinația în doar o oră, spune Candu.

Democrații dau asigurări că arena ar putea fi construită în termen de cel mult un an, din momentul lansării lucrărilor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000