Pe ce suprafețe rezistă cel mai mult Coronavirusul. Cât de periculos este telefonul?

Specialiștii spun că virusul COVID-19 poate rezista pe obiecte până la 24 de ore.

Specialiștii spun că virusul COVID-19 poate rezista pe obiecte până la 24 de ore.

Mânerele ușilor, balustradele scărilor, butoanele de la lift. Sunt doar câteva dintre suprafețele pe care le atingem frecvent și care pot contribui la extinderea epidemiei.

Există însă și anumite lucruri personale pe care le folosim aproape în permanență și care ar putea deveni mijloace de transmitere.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în privința bancnotelor, care pot deveni surse de risc, deoarece au o arie de circulație foarte mare.

Folosirea telefonului poate fi riscantă?

Cercetătorii spun că ar fi nevoie ca telefonul să fie folosit de mai multe persoane pentru a reprezenta un mobil de transmitere.

În principiu, telefoanele nu sunt surse importante de transfer al virusului. Bineînteles, este importantă igiena personală, dar și cât de des îți cureți dispozitivul.

Ce alte suprafețe pot reprezenta un pericol?

Până în acest moment avem informații doar despre viruși asemănători, a căror evoluție a fost analizată anterior. COVID-19 pare să fie similar în acestă privință, spun oamenii de știință.

Suprafețele din metal sau plastic sunt cele pe care virusul rezistă cel mai mult. Bancomatele, ecranele cu senzori tactili amplasate în locuri publice, automatele de cafea și băuturi, cât și alte dispozitive folosite zilnic de multe persoane sunt posibile medii de transmitere.

Care sunt șansele să te infectezi de pe un obiect?

Medicii spun că nu există o regulă privind sursa de infectare. Totuși, șansele de a lua virusul de pe un obiect sunt reduse, atât timp cât respecți normele de igienă personală.

Riscurile sunt reduse dacă te speli cât mai des pe mâini cu apă și săpun. Mai important este să nu duci mâinile în zona feței, cu atât mai mult după ce ai atins diverse obiecte.

Alte stiri

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Actrița Eva Longoria vinde complexul rezidențial din Los Angeles cu o reducere mare de preț

Producătorul și actrița „Desperate Housewives” Eva Longoria și-a vândut complexul rezidențial din cartierul Hollywood Hills din Los Angeles cu pierderi.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile