Pensia medie în Moldova: 2050 de lei. Care sunt cele mai mari prestații sociale

Pensia Medie în Moldova, la începutul lunii octombrie, a fost de 2050 de lei. Acestea sunt datele afișate de Casa Națională de Asigurări Sociale. Potrivit instituției, în Republica Moldova, mai mult de 690,2 mii de persoane primesc pensii.

Pensia Medie în Moldova, la începutul lunii octombrie, a fost de 2050 de lei. Acestea sunt datele afișate de Casa Națională de Asigurări Sociale. Potrivit instituției, în Republica Moldova, mai mult de 690,2 mii de persoane primesc pensii.

Cea mai mare valoare o au pensiile pentru unele categorii de lucrători din aviația civilă. Acestea sunt în valoare de 9504 lei. De astfel de pensii beneficiază 538 persoane.

 

Peste 524,8 mii de persoane primesc pensii pentru limită de vârstă, a căror valoare medie pe persoană a fost de 2000 de lei.

Mărimea medie a unei pensii de invaliditate s-a ridicat la 1500 lei. De ea au beneficiat peste 119,9 mii de persoane.

Pensia oferită cu ocazia pierderii unui întreținător - 1457 lei și de ea beneficiază aproximativ 10,6 mii de persoane.

Pensia pentru vechime - 1014 lei și de ea beneficiază 54 persoane.

Participanți la lichidarea consecințelor accidentului de la centrala nucleară de la Cernobîl au o pensie de 3945 lei. Sunt 1661 de astfel de beneficiari.

Pensiile pentru recruți și membri ai familiilor lor sunt în valoare de 1737 lei. 734 persoane beneficiază de astfel de pensii.

Pensiile oferite la anumite categorii de lucrători culturali sunt în valoare de 1503 lei. De astfel de pensii beneficiază 32 de persoane. 

Pensiile anticipate pentru vârstă au valoarea de 3068 lei. De astfel de alocații beneficiază 3150 persoane. Alte categorii de pensionari - au pensii de 5120 lei și există peste 28,6 mii persoane.

Mărimea minimă a pensiilor pentru limită de vârstă pentru alți beneficiari de pensii a fost de 1131 lei; dizabilitate grupa I - 848 lei; grupa II - 792 lei; gupa III - 565 lei.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile