Bani.md

Percheziții la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău! Conducerea, suspectată de trafic de copii

Percheziții la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău! Conducerea, suspectată de trafic de copii foto: admiterea.md

UPDATE: Pe numele directoarei Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău, vizată de perchezițiile de azi-dimineață ale PCCOCS, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a demarat o anchetă internă încă în luna decembrie a anului trecut, în urma mai multor plângeri din partea profesorilor și ai elevilor din cadrul acestei instituții, susține Ion Mischevca, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Educației Culturii și Cercetării (MECC).

Ancheta de serviciu încă nu s-a încheiat, iar probele acumulate de comisia de la minister au fost transmise Centrului Național Anticorupție, susține reprezentantul MECC.

Dumneaei a fost anterior sancționată cu mustrare aspră. Apoi a fost concediată, însă actul de concediere a fost anulat ulterior de instanța de judecată. Vom aștepta ce răspuns ne vor da colegii de la CNA, care este finalitatea urmăririi penale și ulterior, vom lua o decizie pe intern”, a precizat purtătorul de cuvând al MECC.

Procurorii de la PCCOCS și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane au descins azi-dimineață la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău. Perchezițiile vizează conducerea instituției de învățământ, care e suspectată de trafic de copii. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi.

De menționat că, anul trecut, Școala Profesională nr. 2 a fost subiectul unei investigații realizate de Ministerul Educației. În urma anchetei s-a constatat că directoarea instituției a admis delapidări de fonduri și a prejudiciat bugetul școlii și al statului cu sute de mii de lei. Atunci, angajații instituției au declarat că directoarea Valentina Dobîndă a transformat școala într-o „afacere de familie”.

Tot atunci s-a constatat că directoarea trimitea ilegal elevii la muncă, în România, sub pretextul că făceau stagiul de practică, iar banii munciți de tineri și transferați de agenții economici instituției de învățământ nu ajungeau în contabilitate, dar în buzunarul directoarei. 

Ulterior, Ministerul Educației a anunțat că Valentina Dobîndă a fost demisă din funcția de directoare a Școlii Profesionale nr. 2.  Ea a contestat însă decizia Ministerului în instanța de judecată și a revenit în funcție.

Revenim cu detalii...

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000