Persoana care a plătit 28 de milioane $ pentru a merge în spațiu cu Jeff Bezos este ocupată. Nu poate ajunge în cosmos

16 Iul. 2021, 16:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iul. 2021, 16:14 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Persoana care a plătit 28 de milioane de dolari pentru a merge în spațiu cu fondatorul Amazon, Jeff Bezos pare să aibă lucruri mai importante săptămâna viitoare.

Blue Origin a anunțat joi că Oliver Daemen, un tânăr de 18 ani din Olanda, îl va însoți pe Bezos în viitorul său zbor spațial, relatează The Washington Post. Anterior, compania Bezos, Blue Origin, a licitat un loc pentru zborul din 20 iulie pentru 28 de milioane de dolari.

Dar compania a dezvăluit joi că acest câștigător al licitației are „conflicte de programare”, așa că au „ales să zboare într-o viitoare misiune New Shepard”. Fratele lui Bezos, Mark Bezos, precum și Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, se vor alătura zborului cu racheta New Shepard a Blue Origin, iar Blue Origin a spus că Daemen și Funk vor fi „cei mai tineri și mai în vârstă astronauți care vor călători în spațiu” vreodată.

„Sunt foarte încântat să merg în spațiu și să mă alătur lor în zbor”, a spus Daemen, pentru The Verge. „Am visat la asta toată viața mea și voi deveni cel mai tânăr astronaut vreodată, pentru că am 18 ani”.

Daemen a participat, de asemenea, la licitație și „și-a asigurat un loc la cel de-al doilea zbor”, dar a fost mutat când a devenit disponibil primul loc, a declarat un purtător de cuvânt pentru Post.

Bezos a anunțat luna trecută că se va îndrepta către spațiu cu acest scurt zbor, explicând că este ceva ce „a vrut să facă toată viața mea”, deși miliardarul Richard Branson a ajuns să-l bată duminică cu un zbor de succes.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală