Bani.md

Persoanele fără adăpost vor beneficia de cazare pe timp de noapte, mâncare și haine din partea statului

Persoanele fără adăpost vor beneficia de cazare pe timp de noapte, mâncare și haine din partea statului

Cetățenii fără adăpost vor putea beneficia din partea statului de cazare pe timp de noapte, alimentație, vestimentaţie, dar și asistență în vederea reintegrării sociale a acestora. În acest sens, Cabinetul de miniștri au aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost și Standardele minime de calitate pentru serviciile prestate în cadrul acestuia.

În cadrul Serviciului, persoanele vor beneficia de primul ajutor medical, consiliere psihologică, suport pentru obținerea documentelor de identitate și angajare în câmpul muncii.

Serviciile sociale vor fi create pe teritoriul țării, în funcție de necesităţile identificate și vor avea o capacitate de până la 70 de beneficiari pentru perioada caldă a anului și de maxim 100 de beneficiari în sezonul rece. Perioada de ședere începând cu luna aprilie și până în luna octombrie va fi de la ora 20.00 până la ora 7.00, iar pentru perioada noiembrie-martie, de la ora 18.00 până la ora 7.00. În funcţie de categoria de beneficiari, poate fi stabilit un program de ședere cu regim individual, inclusiv cu posibilități de ședere în timpul zilei.

Cheltuielile ce ţin de organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost vor fi suportate de către fondatori, iar costurile serviciilor prestate se estimează la circa 4 300 lei lunar pentru fiecare beneficiar.

În prezent servicii pentru acordarea suportului persoanelor fără adăpost activează în municipiile Chişinău, Bălţi şi Ungheni.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000