Bani.md

Peste 100 de cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus în Moldova (VIDEO)

Peste 100 de cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus în Moldova (VIDEO)

Numărul total de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 109. Informația a fost oferită de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Au fost procesate 115 probe. În rezultat, avem 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19. Total, avem 109 cazuri înregistrate în Republica Moldova de Coronavirus de tip nou. Patru sunt de import, la două persoane revenite din Franța, un caz din Ucraina, este vorba de Poceaev, și un caz din Cehia. Cu regret, chiar dacă am solicitat ca persoanele să se abțină de călătorii, este vorba de o călătorie în Cehia, realizată în perioada în care, de fiecare dată am atenționat cetățenii”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

La fel, printre cele 11 cazuri locale, este și o femeie însărcinată din Ștefan Vodă, care a intrat în contact cu o persoană revenită de la Poceaev.

„Dat fiind faptul că a fost ascunsă informația că persoana a interacționat cu o peroană revenită dintr-o țară în care sunt înregistrate cazuri de COVID-19, mai avem un caz de infectare în rândul personalului medical. De aceea, vin încă o dată cu un apel către populația Republicii Moldova de a fi responsabilă nu doar față de sine, de cei apropiați, dar să manifeste stimă și responsabilitate față de personalul medical”, a mai menționat ministra Sănătății.

Tot azi au mai fost prelevate și procesate probe de la studenții din căminul UTM, unde a fost înregistrat un focar de Coronavirus. Probele au fost negative.

Totodată, potrivit ministrei Dumbrăveanu, patru cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la persoane care sunt din regiunea din stânga Nistrului.

„Cele 109 cazuri sunt cazuri care reflectă persoanele atât din dreapta, cât și din stânga Nistrului și toate persoanele, indiferent dacă este vorba despre stânga sau dreapta Nistrului beneficiază de aceste teste și de procesul de monitorizare a stării de sănătate a acestora”, a mai declarat ea.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000