Bani.md

Peste 1000 de dosare de subvenționare au fost autorizate deja spre plată! Care sunt cele mai solicitate măsuri

Peste 1000 de dosare de subvenționare au fost autorizate deja spre plată! Care sunt cele mai solicitate măsuri

Peste 120 de milioane de lei au fost autorizate spre plată de către Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, pentru un număr total de 1017 dosare de subvenționare. Potrivit informațiilor cele mai active raioane sunt Cahul și Edineț, iar cele mai solicitate măsuri din partea producătorilor agricoli rămân a fi pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol convențional, respectiv, construcția caselor de ambalare, frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor.

AIPA precizează că va acorda tot sprijinul necesar producătorilor agricoli interesați de a contribui la dezvoltarea sectorului agricol, prin crearea unor produse calitative, precum și  tinerilor și femeilor fermieri ce doresc să-și inițieze afaceri noi în domeniul dat.

De menționat, că începînd cu 1 iulie curent, AIPA  a început Campania de recepționare a dosarelor de acordare a subvențiilor în avans, oferite tinerilor și femeilor fermieri, interesați de lansarea și dezvoltarea unei afaceri în sectorul agricol. Statul va oferi o contribuție de 65% din valoarea totală a proiectului propus, iar alte 35% va constitui contribuția proprie. De menționat că vor fi acceptate doar proiectele cu valoare totală ce nu vor depăși un milion de lei.

START subvenţiilor în avans! Tinerii fermieri care vor să înfiinţeze afaceri în agricultură își pot depune dosarele

Prioritate vor avea producătorii agricoli debutanți ce vor lansa afaceri pe următoarele segmente: producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); înfiinţarea, modernizarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole, pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000