Peste 1500 de cereri de subvenționare, autorizate spre plată de către AIPA. Suma subvențiilor - 270 mln lei

De la începutul lunii februarie, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat spre examinare 2668 de cereri din partea producătorilor agricoli pentru obținerea subvențiilor postinvestiționale în sumă de 527,3 mil. lei.Astfel, până la etapa actuală au fost autorizate spre plată 1516 dosare, în sumă de 270 mil. lei, iar 1097 de cereri, în valoare de 235 mil. lei sunt în proces de examinare.

De la începutul lunii februarie, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat spre examinare 2668 de cereri din partea producătorilor agricoli pentru obținerea subvențiilor postinvestiționale în sumă de 527,3 mil. lei.

Astfel, până la etapa actuală au fost autorizate spre plată 1516 dosare, în sumă de 270 mil. lei, iar 1097 de cereri, în valoare de 235 mil. lei sunt în proces de examinare.

Cea mai mare pondere a solicitărilor de subvenții din anul 2020, sunt direcționate către  procurarea echipamentului și tehnicii agricole, fiind depuse 1138 cereri, în sumă de 137 mil. lei.

Pe locul 2 la numărul de cereri recepționate de AIPA se plasează acordarea subvențiilor pentru plantarea și modernizarea plantațiilor multianuale și defrișarea celor neproductive, astfe, în cadrul prezentei măsuri au fost depuse 659 cereri în sumă de 115 mil. lei.

Totodată, se atestă o creștere sporită a investițiilor la  dezvoltarea infrastructurii postrecoltare  și procesare, aici find depuse  237 cereri în sumă de 160 mil. lei.

De asemenea, cele mai multe cereri de solicitare a sprijinului financiar au fost depuse de producătorii agricoli  din nordul țării, și anume: raioanele Briceni (157 cereri în sumă de 32,1 mil. lei), Cahul(137 cereri în sumă de 23,6 mil. lei), Edineț(125 cereri în sumă de 24,5 mil. lei).

De menționat că, valoarea Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural  pentru anul curent, constituie 1,2 mlrd. lei, dintre care 300 mil. lei constituie compensațiile pentru atenuarea consecințelor calamităților naturale.

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile