Peste 2400 de șomeri înregistrați în luna august. Numărul total - de peste 10 ori mai mare

Numărul șomerilor înregistrați în Republica Moldova, la finele lunii august, 29.000. Acestea sunt datele oficiale anunțate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Doar pe parcursul lunii trecute au fost înregistrate peste 2400 de persoane. În aceeași perioadă au fost angajate 757 de persoane.

Numărul șomerilor înregistrați în Republica Moldova, la finele lunii august, 29.000. Acestea sunt datele oficiale anunțate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Doar pe parcursul lunii trecute au fost înregistrate peste 2400 de persoane. În aceeași perioadă au fost angajate 757 de persoane.

Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul șomerilor, estimat conform definiției Biroului Internațional al Muncii, a fost de 36,2 mii, fiind în descreștere față de nivelul trimestrului II 2019 (42,0 mii).

Șomajul a afectat într-o proporție mai mare bărbații – 60,4% din total șomeri și persoanele din mediul urban – 58,2%6.

Rata șomajului (ponderea șomerilor BIM în forța de muncă) la nivel de țară a înregistrat valoarea de 4,2%, fiind mai mică fată de trimestrul II 2019 (4,5%).

Rata șomajului la bărbați a fost de 4,9%, iar la femei - de 3,5%; în mediul urban – 5,5% și în mediul rural, respectiv, 3,2%. În rândul persoanelor de 15-24 ani rata șomajului a constituit 12,6%, valoarea acestui indicator a înregistrat disparități importante pe medii (18,7% urban și 4,8% rural), iar în categoria de vârstă 15-29 ani acest indicator a avut valoarea de 5,6%.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile