Bani.md

Peste 4 mii de polițiști, dispersați, în această duminică, prin țară

Peste 4 mii de polițiști, dispersați, în această duminică, prin țară

Peste 4 mii de polițiști vor fi angrenați, la nivel național, duminică, 20 octombrie, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie în preajma secțiilor de votare, de menținere a securității și ordinii publice în scopul prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și de aplicare cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale.

Poliţia Națională anunță că a întreprins „toate măsurile de rigoare pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale generale și a celor parlamentare noi care se vor desfășura duminică, 20 octombrie 2019”.

Astfel, în fiecare secție de votare deschisă în țară se vor afla câte doi polițiști, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Suplimentar, a fost stabilit și un efectiv de rezervă, care va fi în permanență pregătit pentru a acționa în situații de urgență imprevizibile.

Menționăm că, începând cu 17 octombrie curent, angajații Poliției asigură escortarea unităților de transport implicate în transportarea buletinelor de vot și a documentației electorale către Consiliile electorale de circumscripții teritoriale în vederea garantării integrității acestora.

În scopul evitării abaterilor de la legislația în vigoare în ziua scrutinului, Inspectoratul General al Poliției recomandă cetățenilor:

  • Să manifeste un comportament preventiv și vigilent în timpul alegerilor;
  • Să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică;
  • Să nu încalce legislația electorală prin scoaterea din localul secției de votare a buletinul de vot;
  • Să se conformeze indicațiilor președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Totodată, Poliția Națională îndeamnă cetățenii să sesizeze Poliția în cazul în care le-a fost îngrădită exercitarea dreptului electoral la vot sau accesul în localul de votare.

Apelați la numărul unic de urgență 112 cu privire la orice încălcare a legii!

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000