Peste 56.000 de persoane au semnat ca Bezos să nu revină pe Pământ după ce va zbura în cosmos. „Nu ar trebui să existe”

21 Iun. 2021, 12:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
21 Iun. 2021, 12:30 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Peste 56.000 de oameni au semnat petiții pentru a-l împiedica pe Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ, după călătoria sa în spațiu de luna viitoare.

Bezos, fondatorul firmei de explorare spațială Blue Origin, a declarat pe 7 iunie că el și fratele său Mark Bezos vor zbura în spațiu la racheta New Shepard pe data de 20 iulie 2021. Atunci se va desfășura primul zbor uman al companiei.

La trei zile după anunțul lui Bezos, au fost lansate două petiții pentru a încerca să împiedice reintrarea miliardarului pe Pământ. Amândoi au strâns mii de adepți în doar 10 zile.

Peste 37.000 de oameni au semnat o petiție Change.org intitulată: „Nu permiteți lui Jeff Bezos să se întoarcă pe Pământ”.

„Miliardarii nu ar trebui să existe … pe pământ sau în spațiu. Dacă decid să plece în cosmos, să rămână acolo”, se spune în descrierea petiției.

„A fi lăsat înapoi pe Pământ este un privilegiu – nu un drept” și „Pământul nu vrea oameni ca Jeff, Bill [Gates], Elon [Musk] și alți astfel de miliardari” – sunt printre comentariile lăsate de semnatari.

O altă petiție, numită „Petiția pentru a nu permite reintrarea pe pământ a lui Jeff Bezos”, a acumulat peste 19.000 de semnături și câștigă rapid tracțiune.

Jose Ortiz, care a înființat petiția, a declarat în descriere că Bezos este „un stăpân rău îndreptat spre dominația globală”.

„Soarta umanității este în mâinile tale”, a mai scris Ortiz.

Ambele petiții își propun să obțină între 25.000 și 50.000 de semnături, făcându-le două dintre cele mai importante petiții semnate pe Change.org, potrivit site-ului web.

Bezos va participa la un zbor de 11 minute către cosmos, alături de fratele său și câștigătorul licitației Blue Origin pentru un loc în nava spațială New Shepard, care s-a vândut cu 28 de milioane de dolari.

Vor fi legați într-o capsulă în formă de cupolă, care se află deasupra butonului de rachetă.

 

 

Imaginea ce urmează este o glumă și rugăm a fi interpretată ca atare. 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală