Bani.md

Petro Poroshenko cere Guvernului să înceapă pregătirile pentru ieșirea oficială din CSI

Petro Poroshenko cere Guvernului să înceapă pregătirile pentru ieșirea oficială din CSI
Foto: in.reuters.com

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a dat indicații Guvernului să înceapă pregătirea pentru ieșirea oficială din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Anunțul a fost făcut de către Poroșenko în cadrul celui de-al XI - lea Forum de Securitate de la Kiev, scrie unian.net.

„Ținând cont de faptul că Ucraina nu a fost niciodată membru al CSI și de refuzul acestei structuri de a condamna agresiunea Rusiei, aș solicita ca împreună cu Guvernul să pregătim propuneri pentru încetarea oficială a participării noastre la organele statutare ale CSI, precum și închiderea definitivă a reprezentării ucrainene la instituțiile relevante la Minsk, " a spus Poroșenko.

În același timp, președintele a menționat că întregul cadru juridic încheiat de Ucraina în cadrul CSI ar trebui inventariat pentru respectarea intereselor naționale ale statului. „Folosesc această ocazie pentru a îndemna partenerii noștri străini să revizuiască obligațiile contractuale cu privire la Rusia, în primul rând pentru zonele sensibile de cooperare", a conchis președintele ucrainean.

 

O mașină, cuprinsă de flăcări pe șoseaua Poltava, lângă Condrița

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000