Piața criptomonedelor își revine după scăderile din ultima săptămână. Bitcoin crește cu 8%

26 Apr. 2021, 15:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Apr. 2021, 15:54 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Piața criptomonedelor își revine, după ce săptămâna trecută, prețul mai multor criptomonede, printre care și prețul Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a scăzut, scrie CNBC.

Potrivit Coin Metrics, astăzi, chiar după ora prânzului, prețul celei mai valoroase monede digitale din lume a urcat cu 8% și a ajuns la 53 544 dolari pe monedă. De asemenea, a crescut și prețul eterului și XRP, cu 10% și respectiv cu 12%.

Săptămâna trecută, Bitcoin a scăzut sub 50.000 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii martie, după ce o creștere propusă a impozitului pe câștigurile de capital de la președintele american Joe Biden a dus la un val de vânzări. Întreaga piață criptografică a pierdut peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi.

Se așteaptă ca Biden să crească impozitul pe câștigurile de capital pe termen lung pentru cei mai bogați americani la 43,4%, inclusiv o suprataxă. Acest lucru a declanșat o scurtă scădere pe piețele bursiere, iar analiștii au spus că temerile cu privire la propunere s-ar fi putut extinde și pe piața criptografică.
Bitcoin a ajuns la un preț maxim istoric de aproape 65.000 de dolari.

În ultimele săptămâni, directorii cripto au avertizat cu privire la o posibilă reducere pe piață a autorităților de reglementare. Mai mulți oficiali, de la secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, până la președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, au dat un semnal de alarmă cu privire la utilizarea bitcoinului în activități ilegale.

În Turcia, banca centrală a interzis utilizarea activelor digitale în plăți, în timp ce două schimburi criptografice s-au prăbușit. Directorul general al uneia dintre firme, Thodex, ar fi fugit din Turcia cu 2 miliarde de dolari în fondurile investitorilor.

 

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală