Bani.md

Plahotniuc, după întrevederea cu Dodon: Dacă vom avea anticipate, nu PDM va fi vinovat (VIDEO)

Plahotniuc, după întrevederea cu Dodon: Dacă vom avea anticipate, nu PDM va fi vinovat (VIDEO)

Vlad Plahotniuc, Pavel Filip și Andrian Candu s-au prezentat astăzi la Reședința de Stat. Cei trei au avut o întrevdere cu președintele Igor Dodon în cadrul căreia au discutat despre impasul politic în care se află țara după alegerile din 24 februarie.

"În cadrul acestor discuții, șeful statului a remarcat blocajul politic în care este RM. Noi, împreună cu colegii, am transmis șefului statului că PDM este deschis dialogului cu toate formațiunile politice care doresc să evite criza politică și economică. În acest context, PDM are intentia de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară pentru a stabiliza situația în țara. De aceea, vrem să spunem că dacă în urma blocajului vor avea loc alegeri anticipate, asta se va datora nu PDM, dar altor formațiuni politice. Noi suntem deschiși", a precizat Plahotniuc.

Partidele și blocurile politice care au posibilitatea să facă majoritate parlamentară au primit invitație oficială de la președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru a avea o „discuție serioasă” în acest sens.

 

De amintit că Parlamentul poate fi funcțional numai cu votul a cel puțin 51 de deputați. În urma alegerilor din 24 februarie, PSRM a obținut 35 de mandate, PDM - 30 de mandate, Blocul electoral ACUM DA PAS - 26 de mandate, iar Partidul Șor - șapte. Totodată, în Parlament au acces și trei candidați independenți.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000