Bani.md

Plahotniuc: Oamenii văd la televizor reclame la credite cu dobândă zero, însă se trezesc că plătesc dobânzi mai mari

Plahotniuc: Oamenii văd la televizor reclame la credite cu dobândă zero, însă se trezesc că plătesc dobânzi mai mari

Problemele de creditare au ajuns în vizorul Partidului Democrat. Cel puțin acesta a fost unul dintre subiectele discutate la ședința săptămânală a partidului, în urma căreia Vlad Plahotniuc  a anunțat că PDM a venit cu inițiativa de a opera unele modificări la legislație, pentru a oferi transparență totală la acordarea unui credit, pentru ca cetățenii să poată cunoaște, care este dobânda finală a împrumutului pe care îl contractează. 

Acesta susține că cetățenii trebuie să fie informați corect și complet atunci când iau un credit de la bancă.

„Am discutat în ședință acest subiect, inclusiv în contextul „Prima casă”, pentru că vrem să fie transparență totală în ceea ce privește dobânda și costurile reale ale acestor achiziții pe care urmează să le facă. Colegii deputați din fracțiunea PDM, împreună cu experții din departamentele Juridic și Economic și colegii de la Ministerul de Finanțe, urmează să vină cu o inițiativă și să fie făcute modificările legislative necesare pentru pentru a rezolva această problemă”, a menționat Plahotniuc.

„Oamenii se plâng că văd la televizor reclame la credite cu dobândă zero sau o dobândă foarte mică, iar în momentul în care contractează creditul, se trezesc că plătesc dobânzi mult mai mari”, a mai adăugat Plahotniuc.

Acesta a subliniat că de multe ori, acest lucru nu se observă în contract, pentru că dobânda reală e scrisă cu litere mai mici sau e trecută într-un loc ascuns.

„Sunt sigur că băncile primesc și ele astfel de plângeri din partea cetățenilor, însă fenomenul devine unul alarmant și cetățenii au dreptul să fie informați corect și complet, ca apoi să ia decizia în baza veniturilor pe care le au", a conchis liderul PDM.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000