Planul nebun al lui Bezos: să mutăm fabricile pe Lună să nu mai poluăm Pământul

Jeff Bezos, patronul companiilor Amazon și Blue Origin și cel mai bogat om din lume, a găsit o soluție pentru supraviețuirea umanității pe termen lung. El crede că generațiile viitoare nu vor putea să supraviețuiască pe Pământ fără a se extinde în alte părți ale sistemului solar. În acest sens, Jeff Bezos a prezentat racheta care va duce oameni pe Lună.

Jeff Bezos, patronul companiilor Amazon și Blue Origin și cel mai bogat om din lume, a găsit o soluție pentru supraviețuirea umanității pe termen lung. El crede că generațiile viitoare nu vor putea să supraviețuiască pe Pământ fără a se extinde în alte părți ale sistemului solar. În acest sens, Jeff Bezos a prezentat racheta care va duce oameni pe Lună. 

„Este timpul să mergem înapoi pe Lună și de data aceasta să rămânem", a spus Bezos. Racheta Blue Moon, cântărește trei tone, dar poate ajunge la 15 tone cu rezervorul plin, chiar dacă este echipat cu un singur motor. În plus, aceasta va putea transporta pe Lună aproximativ 3,6 tone de provizii și echipamente.

„Acest vehicul merge pe lună", a spus el în timpul unei conferințe de presă și a adăugat că Luna ar fi un loc foarte bun pentru fabrici și manufactură datorită gravitației scăzute. „Să aduci resurse de pe Lună pe Pământ te costă de 24 de ori mai puțină energie în comparație cu transportarea acestora de pe Pământ pe Lună", scrie realitatea.net.

Există însă o problemă cu planul măreț a lui Bezos - este forte scump. Să ajungi pe orbita Pământului presupune niște costuri extrem de ridicate. Însă, Elon Musk a găsit o soluție la problema lui Bezos, acesta vrea să reutilizeze rachetele Falcon. Blue Origin are aceeași idee cu racheta New Glenn, numită astfel după John Glenn, primul american care a ajuns pe orbita Pământului. 

„Primul zbor al lui New Glenn va fi efectuat în 2021. Până în prezent, compania a reușit să lanseze doar rachete suborbitale reutilizabile numite New Shepard. Cele 11 misiuni realizate până acum au fost un succes, dar nu au avut oameni la bord. Însă, oamenii vor ajunge în spațiu pe New Shepard până la finalul anului", a declarat Bezos.

În plus, New Shepard ar putea să ducă și turiști în spațiu, deoarece are o capacitate de șase locuri și poate pluti în spațiu timp de zece minute, înainte să se întoarcă înapoi pe Pământ.

 

 

Alte stiri

Sute de agricultori de producători agricoli din Moldova n-au putut primi compensații din cauza birocrației

Guvernul a decis să acorde compensații producătorilor agricoli care din diverse motive obiective, dar și scăpări ale reprezentanților din cadrul APL, nu au putut beneficia de ajutor financiar.

Afacerea „Sanatoriul Moldova” din Truscaveț: Spălătorie de bani, Interese și Beneficiari

Sanatoriile Moldovei din Ucraina reprezintă un mare interes din partea politicului, dar și pentru anumite persoane care au câștigat și și-au propus să câștige și mai mult pe seama bunurilor Republicii Moldova.

DOC Mold-street: Cine va prelua Portul Giugiulești

E vorba de un litigiu iscat după ce la finele anului 2011, Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), a ajuns sub controlul lui Thomas Moser, în urma acestui Master SPA, un contract semnat în condiții neclare.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile