Bani.md

Ploile au lăsat fără curent electric mai multe localități, iar salvatorii au pompat apa din 32 de gospodării inundate

Ploile au lăsat fără curent electric mai multe localități, iar salvatorii au pompat apa din 32 de gospodării inundate foto:dse.md

8 localități din 5 raioane ale țării au rămas fără curent electric parțial după ploile de aseară și de azi noapte. Fără energie sunt sate din raioanele Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Traclia și UTA Găgăuzia.

Pe parcursul nopții în localități din raioanele Cimișlia și Anenii Noi au fost antrenați la pomparea apei peste 30 de salvatori cu 8 motopompe. Pompierii au pompat apa din 32 de gospodării a orașului Cimișlia și 9 curți și beciuri din localitatea Țînțăreni raionul Anenii Noi. Alte două solicitări au fost înregistrate în municipiul Chișinău. Pe parcursul zilei de astăzi comisiile pentru situații excepționale vor estima prejudiciile, iar salvatorii vor interveni la necesitate.

În localitatea Puhoi raionul Ialoveni, nivelul apei în iazul din preajma localității a crescut cu circa 2 m, însă apele urmează să meargă în descreștere după scurgerea intensivă în pantă. Patru persoane inclusiv un minor au fost evacuate de pompieri din 2 mijloace de transport din localitatea Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. Conform informației operative raportate din subdiviziunile teritoriale nu au fost înregistrate victime. Mai mult, nivelul apelor în localitățile afectate este în scădere. Pompierii și salvatorii continuă lucrările în satele afectate de ploi. 

În localitatea Bulboaca, două persoane inclusiv un minor au fost salvate  de pompieri dintr-un autoturism blocat în viitură. Serviciul Situații Excepționale intervine în mai multe  localități din raioanele Cimișlia, Anenii Noi, Ialoveni.

Serviciul Situații Excepționale monitorizează situația din țară și intervine de urgență în cazul în care oamenii se află în situații de risc. Mai mult, salvatorii îndemnă cetățenii să nu iasă din locuințe în caz de averse puternice și să apeleze de urgență serviciul 901 în situații excepționale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000