Bani.md

Polița de asigurare medicală devine obligatorie la intrarea în țară. Cetățenii vor semna o declarație pe proprie răspundere să o achite în 72 de ore

Polița de asigurare medicală devine obligatorie la intrarea în țară. Cetățenii vor semna o declarație pe proprie răspundere să o achite în 72 de ore foto: libertatea.ro

Începând de azi, 1 aprilie 2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin statut de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. O decizie în acest sens a fost luată ieri de către Comisia Națională pentru Situații Excepționale.

Totodată, persoanele ce intenționează să traverseze frontiera de stat pe cale aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală, în sumă fixă, inclusiv prin intermediul sistemului guvernamental Mpay.

Persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura verificarea completării veridice a declarațiilor; va transmite electronic, săptămânal către Compania Națională de Asigurări în Medicină a Declarațiilor scanate, dar și lista persoanelor care au traversat frontiera de stat pe cale aeriană.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000