Bani.md

Povestea celei mai bogate femei din lume. Dintr-un cartier sărac, la o avere de 7,4 miliarde de dolari

Povestea celei mai bogate femei din lume. Dintr-un cartier sărac, la o avere de 7,4 miliarde de dolari

Revista Forbes a anunțat un top al celor mai bogate femei din lume, care au atins succesul prin propriile mijloace. În top apar 56 de nume. În total, cele mai puternice femei de afaceri din lume au o avere de 129,1 miliarde de dolari, sumă care depășește pentru prima dată 100 de miliarde de dolari. 

Pe primul loc, cu o avere estimată de 7,4 miliarde de dolari, este Zhou Qunfei, din Hong Kong. Deține firma Lens Technology, care fabrică ecrane pentru telefoane și tablete. Printre colaboratori se află branduri celebre, precum Apple sau Samsung. Anual, vânzările ating în jur de 2,2 miliarde de dolari, scrie Great News

A crescut într-un cartier sărac din China și a fost nevoită să renunțe la școală la 16 ani, pentru a munci ca să se întrețină. S-a născut într-o familie cu trei copii. Tatăl ei, un fost soldat, a orbit parțial și și-a pierdut un deget într-un accident. Și-a întreținut familia din reparația bicicletelor și din împletirea de coșuri și scaune. Mama i-a murit la doar cinci ani.

Pentru a-și ajuta familia, când era mică, Zhou creștea animalele vecinilor. La școală, profesorii spuneau despre ea că e o elevă „muncitoare și strălucită”. A plecat de acasă pentru a munci împreună cu unchiul ei. Și-a ales locuri de muncă la companii care se aflau în apropiere de Universitatea din Shenzhen, unde s-a înscris la mai multe cursuri. După examene a obținut diplome pentru specializări în domeniul IT. Cel mai mare regret este că nu a învățat limba engleză.

Viața i s-a schimbat complet din 1993. Cu o investiție de 3.000 de dolari a înființat o companie care a transformat-o în multimilionară în scurt timp. Prima „fabrică” a fost într-un apartament, iar primii muncitori au fost frații și verii ei.

În topul Forbes, pe următorul loc se află americanca Marian Ilitch, proprietara lanțului de pizzerii Caesar. Aceasta are o avere estimată de aproximativ 6 miliarde de dolari.

Podiumul este completat de Chan Laiwa, o femeie de afaceri din China, care are afaceri în domeniul imobiliar.

În top, potrivit distribuției geografice, sunt 21 de femei din China, 17 din Statele Unite, 5 din Hong Kong și 3 din Marea Britanie. De asemenea, mai sunt țări care au câte o reprezentantă.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000