Povestea omului de afaceri care a donat 7,5 miliarde de dolari. De ce a renunțat omul la averea adunată toată viața

Azim Premji, în varstă de 73 de ani, președinte al Wipro Ltd., cea de-a patra companie de servicii IT din India, a donat recent suma de 7.5 miliarde de dolari pentru o fundație de caritate. Se spune că este cea mai mare donație pentru fapte caritabile din istoria țării, potrivit thinkinghumanity.com.

Azim Premji, în varstă de 73 de ani, președinte al Wipro Ltd., cea de-a patra companie de servicii IT din India, a donat recent suma de 7.5 miliarde de dolari pentru o fundație de caritate. Se spune că este cea mai mare donație pentru fapte caritabile din istoria țării, potrivit thinkinghumanity.com.

GoodNewsNetwork raportează că Wipro Ltd. a fost fondată de tatăl lui Azim în 1945. A avut începuturi modeste, dar acum valoarează miliarde. Premji se clasifică drept al doilea cel mai bogat om din India, potrivit Bloomberg. Cu toate acestea, el este preocupat îndeosebi să își dedice moștenirea actelor filantropice.

Premji a anunțat la jumătatea lunii martie că va oferi 7.5 miliarde dolari Fundației Azim Premji. Fundația caritabilă dedicate educației a fost lansată în 2001. Până în prezent, Premji a donat organizației o sumă de 21 de miliarde de dolari. 

El a fost responsabil de 80% din „cea mai mare" donație privată a țării (peste 1,4 milioane de dolari) în 2018.

Președintele Wipro Ltd. a fost, de asemenea, primul cetățean indian care a semnat intrarea în organizația de binefacere a lui Bill și Melinda Gates și a lui Warren Buffet, organizație în care intră cei mai bogați oameni din lume și care are ca scop donarea a cel puțin jumătate din averea lor pentru caritate. Dacă inițial averea sa se ridica la 22,6 miliarde de dolari, după donațiile făcute el mai deține 4,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Fundația Premji va folosi o mare parte din ultima donație pentru a construi o nouă universitate în nordul Indiei. Fondurile vor fi, de asemenea, folosite pentru a tripla anumite ramuri ale forței de muncă din domeniul educației.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile