Bani.md

Poziția Kaufland: Procesul de analiză, selecție și negociere a parteneriatelor comerciale nu a fost finalizat

Poziția Kaufland: Procesul de analiză, selecție și negociere a parteneriatelor comerciale nu a fost finalizat foto: radu-tudor.ro

Bani.md a publicat recent un articol despre faptul că mai multe mărci cu renume național și internațional nu vor fi regăsite pe rafturile magazinelor Kaufland în momnetul deschiderii primelor magazine din țară. 

Articolul integral poate fi citit aici:

Produse autohtone cu renume NU se vor regăsi pe rafturile magazinelor Kaufland

Kaufland Moldova a venit cu o poziție în acest sens, care poate fi citită în continuare: 

„La momentul deschiderii primelor magazine Kaufland în Republica Moldova, compania și-a propus să înceapă activitatea cu 3000 de produse made in Moldova la raft. Pe data de 26 septembrie, magazinele Kaufland se vor lansa pe piața de retail cu peste 3200 de produse autohtone, ceea ce reprezintă peste 27 % din toate articolele din categoria produse alimentare.

 În același timp, ținem să menționăm că procesul de analiză, selecție și negociere a parteneriatelor comerciale nu a fost finalizat. Acest proces este unul continuu și este bazat pe indici stricți de calitate, care au la bază standarde europene. De asemenea, selecția de sortiment este una flexibilă și adaptabilă la preferințele cumpărătorilor. 

Kaufland a fost și este deschis în permanență pentru colaborare, având în vedere angajamentul pe care ni l-am asumat, de a aduce pe rafturile magazinelor cât mai multe produse autohtone.

Vrem să subliniem, că în cadrul negocierilor, unii producători autohtoni au refuzat să semneze actul adițional la contractul de colaborare, care conține clauzele de compliance.

Principiile de lucru și colaborare menționate în aceste clauze, stau la baza oricărui parteneriat corect și de durată și garantează componenta anticorupție și de etică a oricărei colaborări.”

Bani.md amintește că un grup de distribuitori au declarat că „produse sub mărcile Franzeluța, Mileștii Mici, Natur Bravo, Bucuria, Naturalis, Vita, Vita Baby, OM, Gura Căinarului, Letto, Floris, Floarea Soarelui, Perfect, Zernoff, Basarabia Nord, Filetti, Pegas, dar și aletele nu vor fi comercializate în rețeaua de magazine Kaufland. 

Reprezentanți ai unor companii menționate susțin că asemenea condiții, precum cele propuse de Kaufland, pentru comercializarea produselor în cadrul rețelei, sunt nerealizabile pentru companiile autohtone. După cum declară distribuitorii, „Kaufland a cerut o reducere retroactivă de două ori mai mare decât cea aplicată pe piață. De asemenea, contractul propus de Kaufland nu a fost acceptat de producători. Companiile autohtone spun că contractele propuse de oficiul din România  nu pot fi nici măcar negociate, nu se acceptă modificări.”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000