Premierul spaniol: „Locuințele ar trebui să înceteze să mai fie un lux sau o sursă de stres și îngrijorare.”. Spania va aloca un miliard de euro din fondurile UE pentru locuințe sociale

Spania va direcționa un miliard de euro din fondurile de care va beneficia în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență pentru locuințe sociale, a anunțat miercuri Guvernul de la Madrid, precizând că va utiliza în principal activele imobiliare deținute de banca de rebuturi Sareb, transmite Reuters.

Supervizată de Ministerele Economiei și Transporturilor, Sareb va pune la dispoziția autorităților locale aproximativ 15.000 de locuințe, în timp ce Fondul de locuințe sociale va pune la dispoziție alte 12.000 de proprietăți imobiliare pentru persoanele fizice și familiile care îndeplinesc criteriile necesare, scrie AGERPRES

"Locuințele ar trebui să înceteze să mai fie un lux sau o sursă de stres și îngrijorare. Atât pentru oamenii în situații de vulnerabilitate cât și pentru cei care trăiesc în zone unde chiriile au explodat", a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.

Coaliția guvernamentală de stângă din Spania a făcut din locuințele accesibile o prioritate politică, chiar dacă criza economică provocată de pandemie precum și tensiunile în interiorul coaliției cu privire la dacă și cum să reglementeze piața chiriilor au complicat situația.

Ministerul Transportului elaborează o lege pentru a reforma piața imobiliară din Spania dar propunerea s-a lovit de un obstacol săptămâna trecută pe fondul tensiunilor dintre partidul socialist al premierului Sanchez și partenerul de coaliție Podemos. Acesta din urmă a cerut ca toate noile clădiri să aibă obligatoriu și locuințe sociale.

Potrivit OECD, locuințele sociale reprezintă mai puțin de 2% din totalul locuințelor, în Spania. Astfel, țara rămâne în urma altor state europene precum Marea Britanie, Franța sau Italia, unde locuințele subvenționate reprezintă 17%, 14% și respectiv 4% din stocul de locuințe existent în fiecare din cele trei țări.

În următorii ani, Spania ar urma să primească până la 140 de miliarde de euro de la Mecanismul de redresare și reziliență, iar aproximativ jumătate din fonduri le de la UE ar urma să vină sub formă de granturi, în cadrul strategiei Bruxelles-ului de a scoate economiile europene din criza provocată de coronavirus.

Alte stiri

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, comenzi la restaurante și nenumărate aplicații de afaceri și industriale, ecranele tactile au devenit acceptate ca o formă rapidă, convenabilă și sigură de comunicare digitală.

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiți despre cee ce este relevant. Concentrați-vă pe ceea este mai important și la sigur vei obține locul de muncă.

Ultimele ȘTIRI

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai ...

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, co...

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiț...

(STUDIU) Femeile din UE, subreprezentante în funcțiile de conducere. În ce țară sunt cele mai multe „ȘEFE”

Peste 9,5 milioane de persoane ocupau în trimestrul trei din 2020 o funcție de conducere în Uniunea Europeană, 6,2 milioane fiind bărbați și 3,3 mi...

Vezi toate știrile