Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială la București. Cine îl va însoți

30 Aug. 2021, 10:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Aug. 2021, 10:56 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, urmează să aibă la București, la 1 septembrie curent întrevederi cu președintelui Camerei deputaților Parlamentului României, Ludovic Orban, președintele României, Klaus Iohannis, cu președinta Senatului României, Anca Dragu, unde vor fi abordate subiecte ce țin de dialogul existent, precum și fortificarea parteneriatului dintre ambele țări prin noi acțiuni și proiecte comune, scrie Realitatea.md.

Pe durata vizitei sale, Igor Grosu va fi însoțit de deputații: Doina Gherman – președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Vladimir Bolea – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Dumitru Alaiba – președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Lilian Carp – președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Larisa Voloh – președintele Comisiei administrație publică, Veronica Roșca – vicepreşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Petru Frunze – vicepreşedintele Comisiei administrație publică, președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, Virgiliu Pâslariuc – vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Ana Racu – vicepreşedintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Ina Coșeru -vicepreşedintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Amintim că, ieri, presa din România a scris că, președintele Parlamentului de la Chișinău urmează să aibă o vizită de lucru la București, unde va avea întrevederi cu oficiali de rang înal de peste Prut.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală