Bani.md

Prețurile petrolului sunt în continuă scădere. ING: Redresarea cererii ar putea dura mai mult decât s-a crezut inițial

Prețurile petrolului sunt în continuă scădere. ING: Redresarea cererii ar putea dura mai mult decât s-a crezut inițial foto: tranzactionaresigura.ro

Prețurile petrolului sunt în scădere cu peste 3%, luni, continuând evoluția negativă de săptămâna trecută, din cauza noilor cazuri de infecții cu coronavirus în China și Statele Unite, care măresc probabilitatea că noile focare de îmbolnăviri să încetinească redresarea cererii de carburanți, transmite Reuters.

La ora transmiterii știrii, contractele futures pentru petrolul Brent care expiră pe 30 iunie erau în declin cu 3,25%, la 37,47 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) cre expiră pe 22 iunie erau tranzacționate în scădere cu 4,77%, la 34,53 dolari pe baril.

Apariția unor noi cazuri de infectari cu noul coronavirus în Beijing au mărit îngrijorarea privind reapariția bolii. Pandemia de coronavirus a început la sfârșitul anului trecut, în orașul chinez Wuhan.

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 8% săptămâna trecută, înregistrând primele scăderi săptămânale după luna aprilie, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 au început să crească în Statele Unite. În timpul weekendului, numai sâmbătă au fost raportate peste 25.000 de noi cazuri în SUA, mai multe state anunțând noi infecții și spitalizări.

"Refacerea cererii de petrol va fi un proces de lungă durata și un nou val de cazuri va spori cu siguranță îngrijorările că redresarea cererii va dura mai mult decât s-a crezut inițial", au afirmat analiști ai ING.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, producția industrială a crescut în luna mai pentru a două luna consecutiv, dar avansul a fost sub așteptări, ceea ce sugerează că a două mare economie a lumii are probleme să revină la activități normale după epidemie.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, reuniți în cadrul OPEC+, au redus livrările de petrol la nivel mondial cu 9,7 milioane de barili pe zi, respectiv cu circa 10% din cererea anterioară pandemiei, iar la începutul lunii iunie au convenit să prelungească măsură timp de o luna, până la sfârșitul lunii iulie

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000