Bani.md

Prima doamnă a Ucrainei: Cine este soția lui Zelenski, ce afaceri și câte apartamente deține

Prima doamnă a Ucrainei: Cine este soția lui Zelenski, ce afaceri și câte apartamente deține

Vladimir Zelenski a fost declarat deja președintele Ucrainei, chiar dacă încă au mai rămas de procesat câteva procese verbale. Peste o lună, acesta ar putea exercita oficial funcția. Tot atunci, Ucraina va avea și prima doamnă - Elena Zelenskaia.

Elena Chiașco (acum Zelenskaia) s-a născut în orașul Krivoi Rog, Ucraina, în 1978. În prezent, are 41 de ani, este de aceeași vârstă ca și soțul său.

Ambii au învățat împreună în clase paralele, dar și-au făcut cunoștință abia după absolvire, atunci când au devenit studenți în anul I. Vladimir a mers la Institutul Economic pentru a se face jurist, iar Elena - la Universitatea Tehnică.

S-au căsătorit după o relație de 8 ani. Au împreună doi copii. O fetiță pe numele Aleksandra care s-a născut în 2004 și un băiețel pe nume Chiril - din 2013.

Elena este ahitector de profesie, dar aproape că nici nu a muncit pe specialitate. Ea s-a implicat în viața de creație a soțului, devenind un ajutor la scrierea scenariilor pentru studio-ul „Квартал 95”. Ea deține 0,01% din acțiunile companiei soțului său „Студия Квартал-95”. 

Pe lânga asta, Elena gestionează o afacere. Ea mai deține 25% din „Зелари Фиш” - o companie de prelucrare și conservare a peștelui.

Tot ea ar fi contribuit substanțial la crearea profilului profesorului Goloborodko pe care-l juca Vladimir Zelenski în renumite serial „Слуга народа” - profesorul care a devenit ulterior președinte al Ucrainei.

Presa locală scrie că Elena era împotrivă ca soțul său să candideze la funcția de președinte, dar odată ce s-a luat o astfel de decizie, ea s-a implicat activ în campania electorală, scrie Realitatea.md.

Potrivit declarației lui Vladimir Zelenski pentru anul 2017, soția sa este proprietară a două apartamente cu suprafața de 129,8 și 284 metri pătrați și a unui loc de parcare. Ea mai este proprietara unei incinte, care nu este locuită, cu o suprafață de 337,8 metri pătrați și încă a unei incinte, la fel care nu este locuită, cu o suprafață de 305,9 metri pătrați.

Ea conduce un automobil de marca Mercedes-Benz S 500 4 Matic.

Se mai scrie că Elena Zelenskaia are o serie de accesorii de brand, precum ceasuri de marca Breguet și Piaget, dar și bijuterii de la Graff.

Ea încă nu ar fi decis cu ce se va ocupa, odată ce soțul său va fi pus în funcție. 

„Știu că este un rol important și complicat. În familia noastră există un lider. Eu îl ajut și îl susțin cum pot, dar să atrag atenția tuturor doar pentru mine - mi se pare incorect”, spunea Elena Zelenskaia încă în campania electorală, precizând că este gata să redacteze discursurile soțului său pentru ieșirile în public.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000